Blinken'ı topa tuttular: Utanç verici bir başarısızlık

Hakan Fidan'ın hamlesiyle neye uğradığını şaşıran Blinken'ın bölge ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaretlerin analizini yapan ABD basını, 'Utanç verici başarısızlık' yorumunda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 08.11.2023 14:00 GÜNCELLEME 08.11.2023 14:09 DÜNYA
Blinken'ı topa tuttular: Utanç verici bir başarısızlık
Blinken'ı topa tuttular: Utanç verici bir başarısızlık

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın yaptığı ziyaretler başına iş açtı. ABD'li The Nation, Blinken'in diplomatik gezisinin "utanç verici bir başarısızlık" olduğunu yazdı.

"Hafta Sonu Biden'ın Orta Doğu Politikası Çöktü" başlıklı yazıda, Blinken için durumun olabilecek en kötü şey olduğu belirtildi. Biden'ın Gazze'yi dümdüz etmek için İsrail'e yeşil ışık yaktığı hatırlatılan haberde, görülen tek şeyin Biden'ın Orta Doğu stratejisinin sonu anlamına gelen bir reddedilme olduğu yazıldı.

Blinken'in cebinde 14 milyon dolarlık askeri paketle gittiği İsrail'de 'insani duraklama' istediği belirtildi. ABD'nin çelişkili adımlar attığı söylenilen haberde, Netanyahu'nun ateşkesi reddettiği hatırlatıldı.

ERDOĞAN TARAFINDAN REDDEDİLDİ

Netanyahu'nun saldırıların durmasının ardından ciddi bir siyasi krizle karşı karşıya kalmasının yanı sıra ABD'den de istediği desteği görmediği iddia edildi.Blinken'in ziyaretlerinin diğer duraklarında da durumunun daha iyi olmadığı hatırlatıldı. Ankara'ya geldiğinde ise Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından reddedildiği yazıldı.

 

 

 

KAYNAK : sabah
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 43 TÜMÜ
  • ŞENO 5 ay önce Şikayet Et
    Bebek katilleri hepsi. Allahında bir hesabı var .Büyük iblis bunlar...
    Cevapla
  • Kamuran Civelek. 5 ay önce Şikayet Et
    Abd bence dünyadaki En büyük seytan trerüst Devlettir.En büyük çocuk katillerinin himaye eden devlete Daha diyecek çok sey var ama terbiyem musade etmiyor.İnşallah ALLAHIN GAZABINA UĞRARLAR.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    cehennemin dibine gitsin, onun katil siyonistlerden bir farkı yok
    Cevapla
  • RADARR 5 ay önce Şikayet Et
    Bir Yahudi olarak geldi, bir Yahudi olarak gitti.
    Cevapla
  • Gürbüz 5 ay önce Şikayet Et
    Tabii ki utanç verici bir yoldur, bu yol.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR