ABD'den son dakika İsrail ve Hamas açıklaması: Bazı konularda anlaştılar!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Jon Finer, İsrail ve Filistin arasında devam eden esir takasına ilişkin anlaşmaya dair yaptığı açıklamada, "Son günlerde, son saatlerde önemli ilerlemeler kaydedildi" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.11.2023 19:41 GÜNCELLEME 20.11.2023 09:30 DÜNYA
ABD'den son dakika İsrail ve Hamas açıklaması: Bazı konularda anlaştılar!
ABD'den son dakika İsrail ve Hamas açıklaması: Bazı konularda anlaştılar!

Son dakika ABD haberleri: İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de yeniden başlattığı katliam saldırıları sürerken, ABD'den esir takasıyla ilgili önemli bir açıklama geldi.

ABD'den son dakika İsrail ve Hamas açıklaması: Bazı konularda anlaştılar!

'SON SAATLERDE ÖNEMLİ İLERLEMELER KAYDEDİLDİ'

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Jon Finer, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada müzakerelerin “çok hassas bir aşamada" olduğunu belirterek, "Son günlerde, buna son saatlerde dahil olmak üzere önemli ilerlemeler kaydedildi" dedi.

Müzakerelerde anlaşmazlıkların azaldığını ve bazı konularda uzlaşı sağlandığını aktaran Finer, ancak anlaşmanın henüz tamamlanmadığına dikkat çekerek, müzakerelerin haftalar önce başlamasından bu yana taraflar arasında bir anlaşmanın sağlanmasına hiç olunmadığı kadar yakın olunduğunu ifade etti.

'HAMAS İLE DOĞRUDAN TEMAS HALİNDE DEĞİLİZ'

Yetkililerin gece gündüz söz konusu anlaşmanın sağlanması için çalıştığını vurgulayan Finer, anlaşmanın ABD Başkanı Joe Biden için bir öncelik olmaya devam ettiğini söyledi. Gazze Şeridi’nde kaç ABD’li esir olduğuna dair net sayıya sahip olmadıklarını aktaran Finer, "Bu konudaki zorluklardan biri de ABD olarak Gazze'de sahada olmamamız. Hamas ile doğrudan temas halinde değiliz. Bunu sadece aracılar vasıtasıyla yapıyoruz. Bu nedenle hala hayatta olan esirler de dahil olmak üzere esirlerin tam sayısına sahip değiliz. Önemli sayıda ABD’linin esir tutulduğuna inanıyoruz" dedi.

ABD'den son dakika İsrail ve Hamas açıklaması: Bazı konularda anlaştılar!

Öte yandan Gazze Şeridi’nde yaşları 9 ay ile 85 arasında değişen yaklaşık 240 kişinin esir tutulduğu tahmin ediliyor. Hamas bugüne kadar toplam 4 esiri serbest bırakırken, 1 esir ise İsrail ordusunun düzenlediği operasyon ile kurtarılmıştı.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 111 TÜMÜ
  • Nedim 10 ay önce Şikayet Et
    Ben olsam kesinlikle takas yapmam takas olunca katil İsrail Hamas'a ve Filistin'e daha çok saldırır ćok eminim.
    Cevapla
  • Yener 10 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım bu abd ve siyanost işkenceden insanlığı kurtar. Filistin'deki Gazze'deki insanların sınavını hafiflet. Yardımını bizim elimizle gönder.
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Çin Arap Müslüman dayanışması ateşkese zorluyor.
    Cevapla
  • MKMET 10 ay önce Şikayet Et
    Tüm dünya insanlık adına savaş suçu işlenmiştir.Tüm dünya birleşip filistini yeniden inşaa etmelidir.Netanyahu mahkemede yargılanmalı İsrail devleti ayrı yargılanmalı Filistin hiç bir silahlı yönetime teslip edilmemeli o belde çok özel dünya mirasıdır.Kimsenin malı olamaz.İsteyen ibadetini rahatça yapmalıdır. Bu belde için kırmızı hat çizersin uluslar arası güvenlik koyarsın
    Cevapla
  • kenan 10 ay önce Şikayet Et
    "inneddine indallahil islam" "Allah nezdinde din islamdır" dolaysıyla başka bir ibadet edilecek ve edecek yoktur zira diğer şeyler saçmalıktır. El Aksa ise bir camidir, diğerlerinin orada işi yoktur. hele ki domuzun camide ne işi var, sktrp gidebilir duvar dibinde ağlamaya !!!
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    İnsanlık iki devleten iki yaratıktan nefret ediyor tiksiniyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR