Rusya, Yars füzesini fırlatma deposuna yerleştirdi

Rusya Savunma Bakanlığı, nükleer saldırı kapasiteli kıtalararası balistik Yars füzesinin Kaluga bölgesindeki fırlatma deposuna yerleştirildiğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.11.2023 13:28 GÜNCELLEME 22.11.2023 13:28 DÜNYA
Rusya, Yars füzesini fırlatma deposuna yerleştirdi
Rusya, Yars füzesini fırlatma deposuna yerleştirdi

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkenin batısındaki Kaluga bölgesinde bulunan Rusya Stratejik Füze Kuvvetlerine bağlı Kozelskiy Birliğini silahlandırma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Bu kapsamda nükleer saldırı kapasiteli kıtalararası balistik Yars füzesinin fırlatma deposuna yerleştirildiği kaydedilen açıklamada, bu çalışmaların Rusya'nın stratejik nükleer kuvvetlerinin savaş yeteneklerini artıracağı ifade edildi.

Açıklamada, askerler için gerekli altyapının oluşturulduğu aktarılırken, yürütülen çalışmalara dair görüntüler de paylaşıldı.

Nükleer saldırı kapasitesine sahip kıtalararası balistik Yars füzesinin, savunma sistemlerine yakalanmadığı ve aynı anda 3 ila 6 arasında hedefi vurabildiği ifade ediliyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, 16 Kasım'da da nükleer saldırı kapasiteli kıtalararası hipersonik Avangard füzesinin, Orenburg bölgesindeki fırlatma deposuna yerleştirildiğini bildirdi.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Nükleeri hak eden soysuzlar var, bir gün inşallah hak ettiklerini alacaklar
    Cevapla
  • 567 5 ay önce Şikayet Et
    bu füzelerden 10 tane abdye kanadaya atsana tarihi suçlarının günahı ancak onlarında yok olmasıyla ödenir
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Fırlatılacak tek bir yer varsa israil ve abd olamı bu iki ülkeye fırlatılmalı
    Cevapla
  • Bir vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Bunun biri koca bir ülkeyi işlevsiz hale getirebilir. Biz de olmalı. Kullanmak için değil, başkaları fırlatmaya yeltenmesin diye.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    yalansa da bilen yok. şüpheden dolayı kimse saldıramıyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR