Kenya'da sel felaketi: Ölü sayısı 120'ye yükseldi

Kenya'da kasım ayı ortasından bu yana etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sellerde hayatını kaybedenlerin sayısının 120'ye yükseldiği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.11.2023 22:28 GÜNCELLEME 28.11.2023 22:28 DÜNYA
Kenya'da sel felaketi: Ölü sayısı 120'ye yükseldi
Kenya'da sel felaketi: Ölü sayısı 120'ye yükseldi

İçişleri ve Ulusal Yönetim Bakanlığı Sekreteri Dr. Raymond Omollo, yaptığı basın açıklamasında, şiddetli yağışların neden olduğu sellerde 120 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

İŞTE RİSK ALTINDAKİ BÖLGELER

Omollo, "Tana Nehri, Garissa, Wajir ve Mandera'nın da aralarında bulunduğu dört bölge en kötü etkilenen yerler arasında. Isiolo, Samburu, Kwale, Homabay, Makueni, Tharaka Nithi, Lamu, Taita Taveta, Meru ve Kisumu bölgeleri ise yüksek risk alanında." ifadesini kullandı.

Afetle mücadelede 11 bakanlığın ortak çalıştığını kaydeden Omollo, vatandaşlara sel bölgelerinden uzaklaşmaları çağrısı yaptı.

'ACİL DURUM İLAN EDİLMİŞTİ'

Afetin neden olduğu yıkım nedeniyle Kenya'da "acil durum" ilan edilmişti.

On binlerce kişinin evini terk etmek zorunda kaldığı ülkede, hükümet 15 milyon dolarlık bütçe ayırdı.

Kenyalılar, aşırı yağışlara karşı yetkililer tarafından uyarılmıştı.

Öte yandan, komşu ülke Somali'de de 96 kişinin hayatına mal olan seller sonrası bazı bölgelerinde "acil durum" ilan edilmişti.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR