BBC'den Erdoğan analizi: Etki alanı kıtalar arası bir boyut kazandı

İngiliz yayın kuruluşu BBC Türkiye başlıklı bir analiz haber yayımladı. Türkiye'nin Afrika’da, Cumhurbaşkanının liderliğinde attığı adımlara dikkat çekildi. "Türkiye kendini yeniden markalaştırdı” ifadelerine yer verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.11.2023 15:56 GÜNCELLEME 30.11.2023 13:42 DÜNYA
BBC'den Erdoğan analizi: Etki alanı kıtalar arası bir boyut kazandı
BBC'den Erdoğan analizi: Etki alanı kıtalar arası bir boyut kazandı

İngiliz haber kanalı BBC, Türk dış politikası üzerine yaptığı analiz haberi ekranlarına taşıdı. 

TÜRKİYE'NİN AFRİKA ETKİSİ

Haberde, Türkiye’nin Afrika’daki etkisine dikkat çekildi. Türkiye-Somali ilişkileri ele alınırken, 2011'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 20 yıldır Mogadişu'yu ziyaret eden Afrikalı olmayan ilk lider olduğu belirtildi.

OSMANLI MİRASI TAŞIYICISI

Osmanlı mirasının hatırlatıldığı haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye'yi yeniden küresel güç yapmak için çalıştığı ifade edildi. Analiz haber "Yüzyıl önce güçlü Osmanlı devleti sona erdi. Güney Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'yı yöneten 600 yıllık Osmanlı Devleti'nden yeni bir ulus doğdu. Türkiye" sözleriyle başladı.

TÜRKİYE BÜYÜK BİR MARKA

"Türkiye kendini yeniden markalaştırdı” denildi.

Haberde Erdoğan'ın etki alanının kıtalar arası bir boyut kazandığına vurgu yapıldı. Bazıları Osmanlı mirasının, amacı ülkesini yeniden küresel bir güç yapmak isteyen Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlarını etkilediğini söylüyor. Bazıları Osmanlı mirasının, amacı ülkesini yeniden küresel bir güç yapmak isteyen Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlarını etkilediğini söylüyor. Ülkesinin benzersiz konumuyla Erdoğan'ın etki alanı kıtalar boyunca yayılıyor. 

ZULME HAYIR!

BBC, Afrika kıtasındaki Fransız karşıtı duyarlılığa da dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye'yi 'Afro-Avrasyalı' bir ülke olarak tanımlamasına yer verdi. Analiz haberde Afrika’da Türkiye'ye ait 44 diplomatik misyon olduğu hatırlatıldı. Bu bağlantılarla Afrika’da ticaret, insani yardım, eğitim ve diplomasi bağlantılarını genişlettiği belirtildi.

DÜNYA'DA SİHA BAŞARISI

Analizde Türk SİHA'larından da bahsedildi. Afrika devletlerinin terörle mücadele için bu SİHA’ları kullandığı vurgulandı.  

KAYNAK : TRT haber
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Kutahyali 5 ay önce Şikayet Et
    Elin gavuru biliyor bizim hainler inkar ediyorlar yola devam durmak yok inşallah
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR