İsrail ordusunun "gizli belgeleri" paylaşıldı! Mossad'ın çizilen imajını düzeltme çabası

İsrail istihbaratı, 7 Ekim'de Hamas tarafından gerçekleştirilen eylemi, New York Times'ın haberine göre 1 sene öncesinden öğrendi. Akıllara "New York Tımes, Mossad İstihbaratının imajını düzeltmeye mi çalışıyor?" sorusu geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2023 15:40 GÜNCELLEME 01.12.2023 15:53 DÜNYA
İsrail ordusunun "gizli belgeleri" paylaşıldı! Mossad'ın çizilen imajını düzeltme çabası
İsrail ordusunun "gizli belgeleri" paylaşıldı! Mossad'ın çizilen imajını düzeltme çabası
  • Haber7

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times'ın (NYT) iddiasına göre; işgalci İsrail, Hamas'ın ülkenin güneyine yapacağı operasyona ilişkin planlarını, saldırı gerçekleşmesinden bir yıldan fazla bir süre önce elde etti.

New York Times'ın bu haberi, Kassam Tugayları'nın Aksa Tufanı Operasyonu ile istihbarat zaafiyeti gösteren Mossad'ın zedelenen imajını, yeniden yukarıya çıkarma çabası olarak algılandı.

'HAMAS'IN PLANINI BİLİYORLARDI'

İsrailli yetkililer, 'Eriha Duvarı' kod adı verilen 40 sayfalık bir "gizli istihbarat belgesi" ile Hamas tarafından gerçekleştirilen 7 Ekim'deki saldırıyı ayrıntılı olarak özetlediğini iddia etti. Ancak İsrail'in bu istihbaratı değerlendirmediği öne sürüldü.

İddiaya konu olan belgenin aynı zamanda Hamas'ın, İsrail'in hassas askeri bilgilerine erişimi olduğunu da gösterdiğini belirten yetkililer, Filisitinli direnişçilerin bu kadar geniş kapsamlı bir saldırıyı gerçekleştiremeyeceği yönünde değerlenme yaptığını ifade etti.

"SALDIRI PLANI BELGEDE AÇIKÇA YAZIYORDU"

Haberde 'NYT tarafından incelenen planın, saldırının ayrıntılı olarak yazdığı ileri sürüldü. Mossad'ın Aksa Tufanı operasyonuyla çöken algısını düzeltme çabası olarak değerlendirilen haberde şu ifadelere yer verildi:

"Belge, saldırının başlangıcında roket yağmuru yapılması, insansız hava araçlarının sınır boyunca güvenlik kameralarını ve otomatik makineli tüfekleri etkisiz hale getirmesi ve silahlı kişilerin yamaç paraşütü, motosiklet ve benzeri araçlarla kitleler halinde İsrail'e akması çağrısında bulunuyordu. Bunların hepsi 7 Ekim'de gerçekleşti."

 

 

MOSSAD İSTİHBARAT SERVİSİNİ GÜÇLÜ GÖSTERME ÇABASI

Amerika'nın önde gelen gazetesi New York Times'ın bugün yaptığı habere benzer bir haber de geçtiğimiz haftalarda İsrail'in Haaretz gazetesinde yazılmıştı.

Haaretz'e göre, İsrail askeri istihbaratının olası bir Hamas saldırısı hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olduğunu öne sürmüştü. Tüm bu çabaların, 'İsrail istihbarat servisi, Hamas'ın 7 Ekim'de ki operasyonunu nasıl engelleyemedi?' Sorusuna karşılık olarak yapılan algı operasyonları olarak değerlendirildi.

KAYNAK : Haber7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • büsrali 5 ay önce Şikayet Et
    mossad dedikleri şişirilmiş bir balondur,kayıtlı ajan sayısı 150 civarında yurtdışında operasyon yapmak için o bölgeden parayla kendilerine terörist buluyorlar,operasyon sonrasında o satın aldıklarını her şey gizli kalsın diye başarılı olsunlar yada olmasınlar imha ediyorlar
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 5 ay önce Şikayet Et
    ABD ; "-- Pearl Harbur masalı, İkiz kuleler masalı, Saddamda kimyasal var masalı, İŞİD'le savaşan kara ordum PYD masalı, HAMAS IŞID'den daha tehlikeli masalı, Hamasın kafasını kestiği çocukları gördüm masalı" anlatırkennn "özgürlük, demokrasi, insan haklarıı , ABD dünyanın ışığı " estek köstek şablon kelimelerle kendilerini ve dünyayı kandırmaya çalışıyorlar..
    Cevapla
  • feraset 5 ay önce Şikayet Et
    Katil siyonis yahudilerin canı tatlı, onlar tarih boyunca savaştan kaçmışlardır, Peygamber Efendimiz sallahu aleyhivessellem zamanında hayber yahudileri nin kalleşliğini ve sonrasını biliyoruz, bu katillerin gücü ancak masum müslümanlara yeter, onca askeri gücüne rağmen mücahid Hamas dumanını attırdı. dünya siyonislerin şişirilmiş balon olduğunu gördü.
    Cevapla
  • plevne 5 ay önce Şikayet Et
    Yersen
    Cevapla
  • Realist Haksever 5 ay önce Şikayet Et
    Siyonizm ve Evanjelizm insanlığın başına bela, corona ve H1N1 virüsünden daha tehlikeli, Bu virüsün kuluckası ABD,ISRAIĹ, İNGİLTER, İSVIIÇRE VE Bileşenleridir. BUkatil sürüleri ortadoğu, irak, Suriye,libya, ortadoğuda ve yeryüzünde þüm cinayetlerin ve katliamın sorumlularıdırlar.Bedel ödeyecekler..
    Cevapla
  • Gerçekler 5 ay önce Şikayet Et
    Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de, Pakistan'da ve Afganistan'da milisleri aracılığı ile Sünni Müslüman kanı döken İran'ı da listeye ekler misin Es geçme.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR