Filipinler'de bombalı saldırı: 4 ölü

Filipinler’deki Mindanao Devlet Üniversitesi’nin spor salonunda düzenlenen bir ayin sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırıda, 4 kişi hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 03.12.2023 20:55 GÜNCELLEME 03.12.2023 21:31 DÜNYA
Filipinler'de bombalı saldırı: 4 ölü
Filipinler'de bombalı saldırı: 4 ölü

Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler’in güneyindeki Marawi kentinde bulunan Mindanao Devlet Üniversitesi’ne bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Üniversitenin spor salonunda düzenlenen ayin sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırıda 4 kişi hayatını kaybederken, 42 kişi de yaralandı.

Filipinli yetkililer, olayın kontrol altına alındığını ve yaralıların tedavisinin hastanede sürdüğünü söyledi. 

"SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr, halkın güvenliğinin sağlanması için polis ve emniyet güçlerine talimat verdiğini söyleyerek, "Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Masumlara karşı şiddet kullanan aşırılık yanlıları her zaman toplumumuzun düşmanı olarak görülecektir" dedi.

Mindanao Devlet Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada ise, saldırının ardından eğitime ara verildiği duyuruldu.

Saldırının kınandığı açıklamada, "Kurbanlara ve ailelerine en içten taziyelerimizi sunuyoruz. Bu trajediden etkilenenlere destek ve yardım sağlamaya kararlıyız" denildi.

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Filipinler’deki Mindanao Devlet Üniversitesi’nde spor salonuna düzenlenen bombalı saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Filipinler’in güneyindeki Marawi kentinde bulunan Mindanao Devlet Üniversitesi’nin spor salonundaki ayin sırasında düzenlenen bombalı saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. 

KAYNAK : İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    filipinliler, sizleri ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA TEVBE ETMEYE ve teslim olmaya davet ediyorum, YÜCE ALLAHA İMAN EDİN, KURANI KERİM DEN sakın ayrılmayın, kurtuluş İSLAMDA
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Filipinler in gubeyi muslumanlatin yaşadığı bölge ve bildiğim kadarıyla yakın zamanda özerklik aldılar. işid burada kilisede saldırı yaparak muslumanlati hedef yapmak istemiştir ve muslumanlaa karşı nefret oluşması için kasıtlı yapılan bir eyleme benziyor
    Cevapla
  • İsmail 4 ay önce Şikayet Et
    ABD işbirlikçileri iş başında. Sıkıyorsa hadi ABD'de bu eylemleri yap. Yemezler. Siz ancak müslümanların coğrafyasında müslümanlar zor duruma düşmesi için çaba sarf ediyorsunuz
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Deaşın Filipinle ne gibi bir alıp veremediği olabilir ki. Bakalım altından ne oyunlar çıkacak . Haydi hayı rlısı
    Cevapla
  • Nezir 4 ay önce Şikayet Et
    DEAŞ ABD nın paralı askeridir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR