Hamas'tan çirkin iftiraya yalanlama geldi

Hamas, 7 Ekim'de Yahudi yerleşim birimlerinde kadınlara tecavüz edildiği iddiasını yalanladı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.12.2023 23:40 GÜNCELLEME 05.12.2023 00:55 DÜNYA
Hamas'tan  çirkin iftiraya yalanlama geldi
Hamas'tan çirkin iftiraya yalanlama geldi

Hamas, İsrail'in, silahlı Filistinlilerin, 7 Ekim'de Gazze Şeridi yakınlarındaki Yahudi yerleşim birimlerine saldırdığı sırada kadınlara tecavüz ettiği yönündeki iddialarını yalanlandı.

Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamayla, İsrail medyasında yer alan "tecavüz" iddialarına cevap verildi.

ÇİRKİN İFTİRALARLA DİRENİŞİN İMAJINI KARALAMAK İSTİYORLAR

Açıklamada, "İsrail'in, direnişin imajını karalamak ve İsrailli esirlere gösterilen insani ve ahlaki muameleyi gizlemeyi amaçlayan yalanlarının" reddedildiği belirtildi.

Söz konusu iddianın da "direnişin Gazze Şeridi yakınlarında düzenlenen müzik festivaline katılanları hedef aldığı, Şifa Hastanesini askeri amaçlar için kullandığı ve çocukların başını kestiği" gibi İsrail'in asılsız diğer iddialarının devamı olduğu vurgulanan açıklamada, basın kuruluşlarına İsrail'in yalanlarının ve taraflı propagandasının tuzağına düşmeme ve bilgileri teyit etme çağrısı yapıldı.

İsrail makamlarının kasım ayında yaptığı bir soruşturmada, "7 Ekim'de gerçekleşen saldırılarda Filistinli silahlı kişilerce kadınlara tecavüz edildiği yönünde binlerce video ve tanık ifadesinin toplandığı" ifade edilmişti.

Haaretz gazetesi, 18 Kasım'da polis soruşturmasına dayandırdığı haberinde, bir İsrail helikopterinin, 7 Ekim'de İsrail içine sızan Hamaslılarla birlikte bölgede düzenlenen müzik festivaline katılan sivillere ateş açtığını yazmıştı.

Festivalde 364 kişinin öldürüldüğü ifade edilmişti.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Mustafa 4 ay önce Şikayet Et
    Vahşet kime yakışır diye sorulsa cevabı bulunur. Bir de zorlama akıllılar vardır. Kendi yapar, başkasına suçu atar. O yolun yolcuları da buna inanır.
    Cevapla
  • Fetih 4 ay önce Şikayet Et
    Yahudilerin iftiralarına hiç bir Müslüman inanmaz.
    Cevapla
  • Şakir 4 ay önce Şikayet Et
    Hak ile batılın mücadelesi
    Cevapla
  • Ziyaretçi 4 ay önce Şikayet Et
    Hükumet bir karar alsa ve ateşkes sağlanana kadar tüm İsrail mallarının ticareti ve Türkiye'den ihracat yasaklansa ne kaybederiz?
    Cevapla
  • Ahmet 4 ay önce Şikayet Et
    Devlet gizli baskı yaparak mesela her gün Starbucks McDonald's gibi kallavi yahudi firmalarına Maliye Ekipleri göndererek yıldırma politikası uygulayabilir. Partiler, gençlik kollarına talimat vererek bu yerlerde eylem yapabilirler her gün.
    Cevapla
  • Burhan 4 ay önce Şikayet Et
    Türk iş adamları tüm dünyadaki iş imkanlarını kaybeder, bu da bize çok büyük zarar verir. Boykot halk tarafından yapılırsa etkili olur.
    Cevapla
  • Ali 4 ay önce Şikayet Et
    Son israilli ölene kadar savaşa devam kaybedecek birşey kalmadı kuduz köpeklere yaşama hakkı tanınmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR