Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyareti Yunan basınına olumlu yansıdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina ziyaretine geniş yer veren Yunan basını, ziyaretin olumlu bir iklimde geçtiğini ve ikili ilişkiler açısından yeni bir başlangıç olarak değerlendirilebileceğini aktardı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.12.2023 22:40 GÜNCELLEME 07.12.2023 22:40 DÜNYA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyareti Yunan basınına olumlu yansıdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyareti Yunan basınına olumlu yansıdı

Gelişmeleri televizyon kanalları canlı yayınlarla duyururken haber siteleri ziyarete ilişkin ayrıntılara yer verdi.

Kathimerini gazetesinin internet sitesinde, "Erdoğan'ın ziyaretinin olumlu iklimi 12 klik'te" başlığıyla verdiği haberde, ziyaretin olumlu atmosferinin fotoğraf karelerine yansıdığına işaret etti. Gazete, bu olumlu atmosferi yansıtan 12 özel fotoğraf paylaştı.

"MİÇOTAKİS VE ERDOĞAN'DAN BİRLİK MESAJLARI"

Ülkenin en çok okunan haber portallarından "in.gr" ziyarete ilişkin yaptığı özel haberde "Miçotakis ve Erdoğan'dan birlik mesajları" başlığını kullandı.

Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyaretinin dostane bir iklimde gerçekleştiği vurgulandı.

"TARİHİ ZİYARET"

"CNN Greece" haber portalı ise "Erdoğan'ın Atina'daki 7 saati: Anlaşmalar ve verilen sözler" başlıklı haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyaretini "tarihi" olarak nitelendirerek bunun her iki ülke için de olumlu değerlendirilebileceğini kaydetti.

Ethnos gazetesi ise Türkiye ve Yunanistan'ın yıllar süren gerginliğin ardından yeni bir sayfa açtığına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyaretinin uluslararası basında da önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekildi.

Yunan Devlet Televizyonu ERT, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) toplantıları çerçevesinde yapılan anlaşmalara ilişkin ayrıntıları paylaştığı haberinde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in ilkbaharda Ankara'yı ziyaret etmeyi planladığının altını çizdi.

 

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Amerika yarın Yunana bir telefon açar anlaşma biter. Yunan, batı ve Amerika'nın sömürgesi olduğu sürece anlaşma falan yapamaz.
    Cevapla
  • Karslı 9 ay önce Şikayet Et
    Yunanistan Akıllı Olursa Bizim Gemilerimizle Kıyılarımızda Çıkaracağımız Her Türlü Gaz ve Petrolü Ortak Olarak Satabiliriz... Düşman Olmamızın Bizede Onlarada Faydası Yok, Bu işin kaymağını ABD VE AB yiyor...
    Cevapla
  • Enes 9 ay önce Şikayet Et
    Türkiye akdenizde petrol ve doğalgaz armsınımı bıraktı yünanistan rahat durmaz millimarşlarınımı değiştirdiler Herdaim kin ve öfkelerivar bubir yanlımadan başka bişey değil.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Yınama akıllı ol dedi
    Cevapla
  • Ali baba 9 ay önce Şikayet Et
    Şimdi fransa kuduruyordur üffff
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR