ABD'den, Hakan Fidan ve Türkiye açıklaması! İsveç ve NATO çıkışı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmesine dair sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.12.2023 19:41 GÜNCELLEME 09.12.2023 19:41 DÜNYA
ABD'den, Hakan Fidan ve Türkiye açıklaması! İsveç ve NATO çıkışı
ABD'den, Hakan Fidan ve Türkiye açıklaması! İsveç ve NATO çıkışı

Blinken, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, Fidan ile Washington'da bir araya geldiğini hatırlattı.

'İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ GECİKMEDEN ONAYLANMALI'

Görüşmeye ilişkin Blinken, "Fidan ile İsrail-Hamas çatışmasını, çatışmanın bölgede başka yerlere sıçramamasını sağlama çabalarını, kalan rehinelerin serbest bırakılması gerekliliği ve insani yardım sağlanması konularını ele aldık." ifadelerini kullandı.

Blinken, paylaşımında ayrıca, İsveç'in NATO üyeliğinin gecikmeden onaylanmasının önemini vurguladı.

FİDAN, 'ARTIK TAHAMMÜL KALMADI' DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Fidan ise görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Gazze'deki durumla ilgili bizim pozisyonumuzu Amerikalı muhataplarımıza çok net bir şekilde gündeme getiriyoruz. Buradaki durumun ciddiyetini, artık tahammülün kalmadığını ve bu konuda atılması gereken adımların neler olduğunu son derece net bir şekilde altını çizerek kendilerine (ABD'ye) ifade ettik." demişti.

Blinken ile görüşmesinde İsveç'in NATO üyeliğini de konuştuklarını belirten Fidan, "Burada tabii bizim pozisyonumuz belli yani NATO'da yapılan müzakereler neticesinde üçlü zirvede Cumhurbaşkanımız ve İsveç Başbakanı vardı, neticesinde takiben çalıştığımız konular var." açıklamasında bulunmuş ve bundan sonraki takdirin TBMM'de olduğunu vurgulamıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Uzun 4 ay önce Şikayet Et
    Isvec ısrarla adım atmıyor terör ve teröristler konusunda. Biz neden evet diyelim!.
    Cevapla
  • Vatansever 4 ay önce Şikayet Et
    İsveç asla onaylanmamali, ne işi var terör sevici devletin.
    Cevapla
  • Türkiyem 4 ay önce Şikayet Et
    Dik dur eğilme bu millet seninle TÜRKİYEM Amerika da kim kim dakar amerikayi
    Cevapla
  • 543 4 ay önce Şikayet Et
    ne kadar iletirsen ilet adamların kafası başka türlerde adamn derdi isveçi natoya almak bırak bu saçmalıkları onlara en caydırıcı olacağımız durum derhal abd natoyu ülkeden çıkarmak tarih korkakları not edecektir bunları aynen akpyönetimine söyleyin korkaksız gölgenizden bile çekiniyotsuz çünkü zalim ve hainlerle birliksiz
    Cevapla
  • Reis 4 ay önce Şikayet Et
    Eminim söylediğini yapsalar bu sefer neden böyle yapılıyor dersin
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 4 ay önce Şikayet Et
    Bu coğrafyada Abd nin ve AB nin ne işi var. Haydi Rusya Ukraynada oynanan oyunların intikamımı alıp ve sana rağmen bundan sonrada kurulacak oyunlara engel olmalısın.Çok kutuplu dünyaya ihtiyacımız var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR