Ankara'dan İsveç mesajı: Acelemiz yok

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, İsveç'in NATO üyeliğini onaylamak için acele etmediklerini söyledi. Oktay, "ABD bu üyelik sürecini, Ankara'ya F-16 satışı için bir önkoşul haline getirmekten vazgeçmeli." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.12.2023 09:31 GÜNCELLEME 12.12.2023 11:07 DÜNYA
Ankara'dan İsveç mesajı: Acelemiz yok
Ankara'dan İsveç mesajı: Acelemiz yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski yardımcısı, AK Parti Ankara Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay; Bloomberg'e, İsveç'in NATO üyeliği görüşmelerine ilişkin bilgi verdi.

"Elbette bizim acelemiz yok, bizim kendi önceliklerimiz var." diyen, İsveç'in NATO üyeliğini onaylamak için acele etmediklerini söyleyen ve 2024'ün başına kadar bu konunun görüşülmeme ihtimalinin olduğunu belirten Oktay, ABD'nin bu üyelik sürecini Ankara'ya F-16 savaş uçaklarının satışı için bir önkoşul haline getirmekten vazgeçmesi gerektiğini dile getirdi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, her iki sürecin de birlikte ilerleyebileceğini söylerken, "Bazı NATO üyelerinin İsveç meselesiyle ilişkilendirdiği konular var, örneğin F-16 meselesi. Eğer durum buysa o zaman ikisini eş zamanlı yürütelim." dedi.

İsveç'in üyeliği TBMM Genel Kurulu'nda oylanmadan önce TBMM Dışişleri Komisyonu'ndan geçmek zorunda.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • AY YILDIZ 4 ay önce Şikayet Et
    Kur'an'ı Kerim'i yakanları ve terörü destekleyenlere asla onay vermiyoruz. Domuz domuzluğundan vazgeçmez. Köprüyü geçene kadar
    Cevapla
  • Abd teröristtir 4 ay önce Şikayet Et
    Amerika f16 vermek istemiyor istese bizim f 16 ları aldığımız anda imzayı atacağımızı biliyor yani bu işi anında bitirir ama f 16 yı vermeden İsveçi nato üyesi yapmaya çalılıyor asla f 16 lar ülkeye gelmeden İsveçi onaylamayın
    Cevapla
  • German 50 4 ay önce Şikayet Et
    Yanlış ifade kullanilmiṣ,Ṣöyle olabilirdi üzerinde yogun Tempoyla çalışıyoruz.
    Cevapla
  • Musa 4 ay önce Şikayet Et
    Acele yok. Seçimden önce evet dersek millete izahını yapamayız.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Avrupa birliği denilen hrıstıyan kulubu bizim yıllardır oyalıyor , bizde onları süründürelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR