Blinken İsrailli sivillerin derdine düştü

Blinken, İsrail'in savaş kabinesi üyesi ve eski Savunma Bakanı Benny Gantz ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail'in sivillerin zarar görmesini önlemek için mümkün olan tüm tedbirleri alması gerektiğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.12.2023 09:49 GÜNCELLEME 12.12.2023 09:49 DÜNYA
Blinken İsrailli sivillerin derdine düştü
Blinken İsrailli sivillerin derdine düştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in savaş kabinesi üyesi ve eski Savunma Bakanı Benny Gantz ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail'in sivillerin zarar görmesini önlemek için mümkün olan tüm tedbirleri alması gerektiğini bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Blinken, İsrail'in savaş kabinesi üyesi Gantz ile telefonda görüştü.

Taraflar görüşmede, rehinelerin güvenli bir şekilde dönüşünü kolaylaştırmak, Gazze'de insani yardım seviyelerini artırmak ve çatışmanın genişlemesini önlemek için devam eden çabaları ele aldı.

TÜM TEDBİRLER ALINMALI

Blinken Batı Şeria'da gerilimin azaltılması için olumlu adımların acilen atılması gerektiğini vurguladı ve İsrail'in sivillerin zarar görmesini önlemek için mümkün olan tüm tedbirleri alması gerektiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Blinken ayrıca ABD'nin bir Filistin devletinin hayata geçirilmesi yönünde somut adımlar atma kararlığını sürdürdüğünü ifade etti.

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Hakan Taşçı 4 ay önce Şikayet Et
    Mazlum sivil kadın çocuk sivil filistinlilerin ahı tutsun...Allah seni kahretsin yok etsin inşallah.amin.Katil siyonist işgalci Soykırımcı Blinken .
    Cevapla
  • SARÌYERLÌ 4 ay önce Şikayet Et
    tarih en çok seni affetmeyecek sen niteni yahu baygın üçünüz dünyanın en büyük yaşayan şeytanısınız ama boyunuzun ölçüsünü alacaksınız ve bundan sonra hep siz kaybedeceksiniz Çünkü ne mal olduğunuz ortaya çıktı
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Eeeee bu kanından olan ve olmayan meselesi!!!!!!!
    Cevapla
  • Murat 4 ay önce Şikayet Et
    Bu vahşetin çözümünün tek yolu Ortadoğu’da ki ABD üslerinin vurulmasıdır. ABD nin canı yanınca vahşeti bitirecektir. Saldırıyı doğrudan bir Müslüman ülke üslenmeyecek. ABD ise tüm islam alemine saldırıyı fırsat kollayan Rusya ve Çin’den çekindiği için göze alamayacak.
    Cevapla
  • kamılbcetın 4 ay önce Şikayet Et
    onlar sıvıl de fılıstındekıler sıvıldeyılmı ey vızdansız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR