Filipinler, Çin büyükelçisini bakanlığa çağırdı

Filipinler, Çin Büyükelçisini eylemler nedeniyle bakanlığa çağırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.12.2023 12:58 GÜNCELLEME 12.12.2023 12:58 DÜNYA
 Filipinler, Çin büyükelçisini bakanlığa çağırdı
Filipinler, Çin büyükelçisini bakanlığa çağırdı

Filipinler, Çin Büyükelçisini Güney Çin Denizi'ndeki eylemleri nedeniyle bakanlığa çağırdı. 

FİLİPİNLER VE ÇİN ARASINDA TANSİYON YÜKSELDİ

Filipinler Dışişleri Bakanlığı, hafta sonu Güney Çin Denizi'nde art arda yaşanan tacizleri protesto etmek amacıyla Çin'in Manila Büyükelçisi Huang Xilian'ı bakanlığa çağırdığını duyurdu.

"TEHLİKELİ MANEVRALARA SON VERİN!"

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre Manila, Çin’den gemilerine Filipinler gemilerine karşı yasa dışı eylemler ve tehlikeli manevralarına son vermesi konusunda talimat vermesini istedi. Açıklamada "Çin gemilerinin Filipinler'in münhasır ekonomik bölgesindeki eylemleri yasa dışıdır ve seyrüsefer haklarını ihlal etmektedir" ifadelerine yer veridi.

ÇİN GEMİLERE TAZYİKLİ SU İLE SALDIRDI

Çin'in balıkçılara yakıt ve yiyecek göndermek üzere yola çıkan 3 gemiye tazyikli su ile müdahale etmesi kınandı. Çin'in Manila Büyükelçiliği ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

"KASITLI OLARAK ÇARPTILAR!"

Filipinler ve Çin Pazar günü denizde yaşanan gerginlik nedeniyle karşılıklı suçlamalarda bulunmuştu. Çin Dışişleri Bakanlığı gemilerin çarpıştığını belirtmiş, Filipinler ise Çin sahil güvenliğinin ikmal gemilerine defalarca tazyikli su sıktığını ve gıda taşıyan teknelerden birine "kasıtlı olarak" çarptığını açıklamıştı.

KAYNAK : İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR