Kenya'dan vize uygulamasını kaldırma kararı

Doğu Afrika ülkesi Kenya'da Devlet Başkanı William Ruto, İngiltere'den bağımsızlığın 60'ıncı yılında, ülkeye girişte vize uygulamasının kaldırıldığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.12.2023 21:15 GÜNCELLEME 12.12.2023 22:16 DÜNYA
Kenya'dan vize uygulamasını kaldırma kararı
Kenya'dan vize uygulamasını kaldırma kararı

Başkent Nairobi'deki Uhuru Bahçeleri Anıt Parkı'nda, ülkenin İngiltere'den bağımsızlığının 60'ıncı yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Törene, Devlet Başkanı William Ruto'nun yanı sıra Etiyopya Devlet Başkanı Sahle-Work Zewde, yabancı misyon temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende, ülkenin birlik ve beraberliği için dualar edildi, askeri geçit töreni düzenlendi ve çeşitli etkinlikler yapıldı.

Ruto, törende yaptığı konuşmada, 2024 itibarıyla ülkeye girişte vize şartını kaldırdıklarını duyurdu.

KARAR GELECEK YILDAN İTİBAREN UYGULANACAK

Bağımsızlığın 60'ıncı yılı dolayısıyla vatandaşlarına "birlik ve beraberlik" çağrısı yapan Ruto, vize kararının 2024'ten itibaren uygulanacağını belirtti.

Ruto, "Ocak 2024'ten itibaren Kenya vizesiz ülke olacak. Artık dünyanın herhangi bir köşesinden biri Kenya'ya gelmek için vize başvurusu yapmayacak." dedi.

Nairobi'de 4 Eylül'de düzenlenen Afrika İklim Zirvesi'nde Ruto, Kenya'ya girişte vize serbestliği getireceklerini duyurmuştu.

Svahili dilinde "cumhuriyet" anlamında kullanılan "Jamhuri Günü", 12 Aralık 1963'te Kenya'nın bağımsızlığını kazanmasını temsil ediyor.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Misafirim 4 ay önce Şikayet Et
    Merhaba arkadaşım kenya hakkında bir yorum yazmış sın bende ticaretim gereği 2010 yılından itibaren yılda 4 kez gidiyorum hiçbir problem yaşamadım eleştiri yaparken biraz araştırma yapmanız gerekiyor kolay gelsin
    Cevapla
  • Batmanlı 4 ay önce Şikayet Et
    Ülkesi yerlerde sürünüyor vizeden bahsediyor..senin zengin kaynakların nerde kim yiyor onu söyle
    Cevapla
  • Selahaddin 4 ay önce Şikayet Et
    Yer altı kaynakları yok kenyada. Turizm ve tarım başlıca geliri kenyanin. Kenyayi CHP yönetiyor gibi düşün. Çalışkan liderleri olsa çok daha güzel bir ülke olur. Başkenti kozmopolit bir yer. Yer altı kaynakları olsaydı ordada abd ve Avrupa terör örgütleri kurardi coktan
    Cevapla
  • Mülayim 4 ay önce Şikayet Et
    Başkent NAİROBİ , Johannesburg (G.A.C) ile birlikte Afrikanın en tehlikeli şehri, geceleri sokağa çıkamazsınız.
    Cevapla
  • 566 4 ay önce Şikayet Et
    gezegenin evrenlerin düzeni allaha aittir şüphesiz zalimler dünya halklarına korku salmaya çalışıyor inanmayın güneş fırtınasını allah yapar ki alemlerde evrenlerde insan ve insan dışı bütün varlıklar imana gelsin kafirlikte ısrar etmesinler diye allah istemediği sürece evrenlerde alemlerde hiçbir düzen bozulmaz allah istese şimdide yapar niye 2024 beklensinki kanmayın zalimlere dinsizle
    Cevapla
  • Misafir1 4 ay önce Şikayet Et
    Akilli adammis. Kenya zaten zengin bi yer digerlerine gore. Guzel turist ceker. Iyi bir otelde kalinir ve geceleri disari cikilmazsa guzel safari olanaklari var. ucuzda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR