İran'da bir şahıs "MOSSAD ajanı" denilerek idam edildi

İran, İsrail adına casusluk yapmaktan suçlu bulunan bir kişinin, ülkenin güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletinde idam edildiğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.12.2023 16:27 GÜNCELLEME 16.12.2023 17:14 DÜNYA
İran'da bir şahıs "MOSSAD ajanı" denilerek idam edildi
İran'da bir şahıs "MOSSAD ajanı" denilerek idam edildi

İran Yargı Erkine bağlı Mizan Haber Ajansı'na göre, İsrail dış istihbarat servisi MOSSAD ve yabancı istihbarat servisleriyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle yargılandığı mahkemede idama mahkum edilen kişinin cezası infaz edildi.

Kimliği açıklanmayan söz konusu kişi, MOSSAD dahil dış istihbarat servisleriyle irtibat halinde bazı gizli bilgiler toplayarak bunları Mossad başta olmak üzere yabancı istihbarat servislerine sunmakla suçlandı.

Yakalanmasının ardından hakkında "düşman Siyonist rejimin yararına istihbarat işbirliği ve casusluk yapmak, gizli bilgileri toplamak, ülkenin düzenini bozmak ve İran'a karşı olan grup ve kuruluşlar lehine propaganda yapmak" suçlamasıyla dava açılan kişi yargı süreci sonunda idama mahkum edildi.

Kararın Yargıtay tarafından onanmasının ardından söz konusu kişi, Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Zahidan kentindeki cezaevinde idam edildi.

Ülkenin güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaleti dün 11 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği bir saldırıya sahne olmuştu.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    İran ile israilin.kanka olduğunu dünya biliyor
    Cevapla
  • yolcu 4 ay önce Şikayet Et
    Munafiklar yalan soyler herzaman
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    iran diyorsa yalandır.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    kesin İran vatandaşıdır yiyorsa İsrail vatandaşı mosad ajanını yakalasın ve assın. yıllardır İsraile ençok bağıran ülke ama şimdiye kadar bir taş atmış değil.
    Cevapla
  • namık 4 ay önce Şikayet Et
    kesin idm ettikleri Azerbaycan türküdür ajan işin hikayesi İran asla İsrail ve ABD düşmanı olmamıştır it iti ısırmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR