İsrail yine kendi esirini vurmuş! Yahudi medyası açığa çıkardı

7 Ekim'deki tarihi Aksa Tufanı operasyonunda büyük acziyet yaşayan İsrail ordusunun sadece festival alanını değil, esirlerin bulunduğu evi de bombaladığı ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.12.2023 21:32 GÜNCELLEME 19.12.2023 21:34 DÜNYA
İsrail yine kendi esirini vurmuş! Yahudi medyası açığa çıkardı
İsrail yine kendi esirini vurmuş! Yahudi medyası açığa çıkardı

Haaretz gazetesinin haberinde, “7 Ekim'de saldırıların başlamasından saatler sonra bir (İsrail) tankı Be'eri'de Hamas mensuplarının rehinelerle birlikte saklandığı Pasi Cohen'in evine top mermileri attı.” ifadeleri yer aldı.

Saldırı sırasında bölgeye çağrılan polis helikopterinden alınan ve Kanal 12'nin dün gece yayınladığı videoya dayanarak bu sonuca varıldığı aktarıldı.

Festivalden kaçarak bir eve saklanan Yasmin Porat, askerlerden birine gidip mermilerin rehinelere zarar verip vermeyeceğini sorduğunda, 'bunu sadece evlerin duvarları yıkmak için yapıyoruz' cevabı aldığını söyledi.

Komşularının esir tutulduğu evin dışında kocasıyla birlikte saklanan Hadas Dagan da komşularının evi hedef alınırken bir şarapnel parçası ile yaralandığını kaydetti.

Kanal 12'nin haberine göre, yerleşim biriminde bulunan askerler, helikopterden uyarı amaçlı ateş açıldığını ve bir tanka isabet ettiğini, ardından başka bir tankın gelip eve ateş açtığını kaydetti.

Ayrıca helikopter, saldırıların başlamasının üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen yerleşim biriminin girişinde toplanan ve bölgeye girmeyen çok sayıda birliği de tespit etmiş oldu.

ORDU NE OLDUĞUNU ANLAMADAN VURDU

Haberde, yerleşim birimindeki yedek bölükten Yair Avital'in şu sözlerine de yer verildi: "500 asker dışarıda duruyordu ve kimse durumla ilgilenmiyordu. İnsanlar her dakika kan kaybediyordu ve dışarıda duran ordu ne olduğunu anlayamıyordu."

FESTİVALİ KANA BULAYAN DA İSRAİL ORDUSUYDU

İsrailli yetkililer 7 Ekim'deki Hamas baskınında, Nova müzik festivalinden kaçan vatandaşlarını Apaçi helikopterleri ile vurduklarını itiraf etmişti.

Middle East Monitor'un haberinde "Aksa Tufanı Operasyonu" sırasında yaşanan karışıklığa müdahalede bulunan İsrail ordusuna ait helikopter pilotlarının ifadelerine yer verilmişti.

Yedioth Aharanoth gazetesi ise, 7 Ekim'de yaşananlarla ilgili şu sözleri yayınlamıştı:

"Pilotlar, işgal altındaki karakollar ve yerleşim birimlerinde kimin Hamas, kimin asker veya sivil olduğunu ayırt etmekte büyük zorluk yaşandığını fark etti… İlk başta ateş açma oranı muazzamdı ve ancak belirli bir noktada pilotlar saldırıları yavaşlatmaya ve hedefleri dikkatlice seçmeye başladılar."

Apaçi helikopter pilotları, hedeflere dair istihbarat olmadan sürekli ateş ettiklerini itiraf ederken, tank mürettebatına da, içeride potansiyel olarak İsrailli rehinelerin olup olmadığına bakılmaksızın evleri bombalamalarının emredildiğini söylemişti.

KAÇAN 3 İSRAİLLİ ESİRİ GAZZE'DE VURDULAR

İsrail ordusu 15 Aralık’ta Gazze'de "yanlışlıkla" öldürdüğünü duyurduğu İsrailli esirlere ellerinde beyaz bayrak taşımalarına ve vücutlarının üst kısmı çıplak olmasına rağmen ateş ettiği ortaya çıkmıştı.

Gazze Şeridi'nin Şucaiye mahallesinde “Hamas'ın elinden kaçmayı başaran 3 İsrailli esirin” elinde beyaz bayraklar olduğu ve vücutlarının üst kısmının çıplak olduğu öğrenilmişti. İsrail askerlerinin ellerinde salladıkları beyaz bayraklara ve tehlike arz etmediklerini göstermek için vücutlarının üst kısımları çıplak olmasına rağmen esirlere ateş açarak onları öldürdüğü saptanmıştı.

İsrail ordusunun, İsrailli esirleri beyaz bayrak taşıdıkları halde öldürdüğü ortaya çıktıİsrail ordusunun, İsrailli esirleri beyaz bayrak taşıdıkları halde öldürdüğü ortaya çıktı

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Morelli 6 ay önce Şikayet Et
    Cok guzel haber vurun bir birlerinizi en guzel yahudi olu yahudidir hamas oyle korkutmus sasirmislar
    Cevapla
  • insan 6 ay önce Şikayet Et
    kendi kendilerni öldürsünler kendi bilecekleri şey
    Cevapla
  • Abdullah 6 ay önce Şikayet Et
    Siyonistler için insan önemli değil isterse kendi vatandaşı olsun tek dert edindikleri sapkın, yobaz ve vahşi biçimde oluşturdukları inançları ve hedefleri.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR ALLAH MUTLAK BÜYÜKTÜR GÜÇ ve KUVVET SAHİBİDİR ALLAH MUTLAK GALİPTİR ALLAH MUTLAK YÜCEDİR
    Cevapla
  • Kul hakkı 6 ay önce Şikayet Et
    Kendi kendilerini vuracaklar.Allahin iradesi bunu gerçekleştirecek.Cunku Gazze görevini hakiyla yerine getiriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR