Erdoğan'dan Orban'a Togg sonrası ikinci hediye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'a "Asırlık Gece" kitabının Macarca tercümesini hediye etti.

ABONE OL
GİRİŞ 20.12.2023 13:56 GÜNCELLEME 20.12.2023 14:12 DÜNYA
Erdoğan'dan Orban'a Togg sonrası ikinci hediye
Erdoğan'dan Orban'a Togg sonrası ikinci hediye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Victor Orban'a sadece yerli otomobil Togg'u hediye etmedi.

Erdoğan'ın Orban'a ikinci bir hediyesi daha vardı. Erdoğan, Macaristan ziyareti sırasında, avukatı Hukukçu Doç. Dr. Hüseyin Aydın'ın 15 Temmuz hain darbe girişimi hakkındaki "Asırlık Gece" kitabını armağan etti. Erdoğan'dan kitabın Macarcaya tercüme halini hediye alan Orban, ilk işinin kitabı okumak olduğunu söyledi.

Hediyeyi fark eden Macar Cumhurbaşkanı Katalin Novak da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kitap istedi. Budapeşte Üniversitesi'nde görevli Türk akademisyenlere talimat veren Erdoğan, kitabın Macaristan Cumhurbaşkanı'na ulaştırılmasını istedi.

KAYNAK : İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    cumhurbaşkanlığı seçimlerinide kazandaydi muhalefet buda işgaldi bana göre.dusunebiliyormusunuz HDP ye bakanlıklar verileceğini ümit ozdaga İçişleri ve mit gibi kurumların verileceğini Allah ülkeyi korudu.
    Cevapla
  • HHE 4 ay önce Şikayet Et
    Macaristan, Türkiye 'den yapılan turistik vize başvurularını geçerli bir gerekçe bile göstermden reddediyor. Kimseye hakettiğinden fazla değer verilmemeli. Türkiye 'yi ve Türk vatandaşlarını küçümseyen bir anlayışa hediye verilmesini, hele ki TOGG verilmesini hiç doğru bulmuyorum.
    Cevapla
  • Neden 4 ay önce Şikayet Et
    15 temmuz darbe degildi. İşgal edeceklerdi. Suriyeden beter olacaktık.
    Cevapla
  • Erhan 4 ay önce Şikayet Et
    sedat kardeşime de bir togg hediye edin lütfen.
    Cevapla
  • Uyanin 4 ay önce Şikayet Et
    Filistine destek vermediler iki oylamadada!! bide üstüne sifir araba verilip ödüllendiriliyo.. Enteresan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR