Prag’da üniversitede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Çekya’nın başkenti Prag’da bulunan Charles Üniversitesi Felsefe Fakültesi'ne düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemeler göre saldırgan dahil 15 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.12.2023 18:12 GÜNCELLEME 22.12.2023 00:38 DÜNYA
Prag’da üniversitede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
Prag’da üniversitede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Çekya'nın başkenti Prag'ın merkezindeki Karls Üniversitesinin Felsefe Fakültesine düzenlenen silahlı saldırıda, ilk belirlemelere göre 15 kişi hayatını kaybederken, çoğu ağır 30 kişinin yaralandığı bildirildi.

Polis yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Karls Üniversitesinin Felsefe Fakültesine, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, ilk belirlemelere göre, 15 kişinin yaşamını yitirdiği, çoğu ağır 30 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Olayın yerel saatle 15.00’te yaşandığı belirtilen açıklamada, ilk değerlendirmelere göre saldırganın tek olduğu ve etkisiz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı.

Ülke basınında yer alan haberlerde, saldırıyı düzenlediği düşünülen silahlı bir kişiye ait fotoğraf paylaşıldı.

Saldırıda yaralananların sayısının tahmin edilenden daha fazla olabileceği aktarılan haberlerde, bölgeyi tamamen trafiğe kapatan polisin okuldakilerin tahliyesi için çalıştığı kaydedildi.

KINAMA VE TAZİYE MESAJLARI

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, X sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Prag’da bugün gerçekleştirilen saldırı sonucu yaşamını yitirenlerin ailelerine ve Çek halkına başsağlığı diliyoruz" ifadesini kullandı.

Mevcut bilgilere göre olayda zarar gören Türk vatandaşı olmadığını belirten Keçeli, Türkiye'nin Prag Büyükelçiliğinin Çekya makamlarıyla temas halinde olduğunu kaydetti.

Keçeli, ihtiyaç duyan Türk vatandaşları için Büyükelçiliğin ve Türk Konsolosluk Çağrı Merkezi iletişim bilgilerini paylaştı.

Prag'ın merkezindeki Karls Üniversitesi Felsefe Fakültesi'ndeki silahlı saldırıda, ilk belirlemelere göre 15'ten fazla kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

 

Prag'ın merkezindeki Karls Üniversitesi'nde 15 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı silahlı saldırı sonrasında Avrupa ülkelerinden kınama ve taziye mesajları paylaşıldı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Çekya'daki silahlı saldırının ardından "derin şok" yaşadığını belirtti.

Scholz, "Düşüncelerimiz kurbanların aileleri ve dostlarıyla birlikte. Çek dostlarımızın acısını paylaşıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, X'ten yaptığı açıklamada, söz konusu saldırının "Avrupa'nın kalbini vurduğunu" kaydetti.

Baerbock, "Yastayız. Düşüncelerimiz tüm kurbanların aileleri ve dostlarıyla. Başsağlığı diliyorum." paylaşımında bulundu.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, yaptığı yazılı açıklamada, bu zor zamanda Çekya ile dayanışma içinde olduklarını bildirdi.

Fransa, İtalya, Malta, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Kosova ve Yunanistan kınama ve taziye mesajı yayınlayan diğer ülkeler olarak ön plana çıktı.

DEHŞET ANLARININ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Prag’daki Jan Palach Meydanı'nda bulunan Charles Üniversitesi Felsefe Fakültesi'ne düzenlenen silahlı saldırıya ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Üniversitenin öğrencisi olan 24 yaşındaki David Kozak’ın üniversite binasından çevredekilere ateş ettiği ve güvenlik güçlerinin saldırgana karşılık verdiği görüldü.

ÖĞRENCİLER CAMDAN ATLADI

Çevredekiler tarafından çekilen başka bir diğer görüntüde ise, saldırı sırasında bazı öğrencilerin canlarını kurtarmak için pencerelerden binanın dışına atladığı anlar anbean kayıt altına alındı.

SALDIRI ÖNCESİ BABASINI DA ÖLDÜRMÜŞ

Üniversiteye düzenlenen saldırıda, 15 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi de yaralandı. Saldırganın, üniversite saldırısı öncesi babasını öldürdüğü ortaya çıkmıştı.

 

 

KAYNAK : İHA, AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 137 TÜMÜ
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    endişe duyduk sıkıntılı bir ülke her an her şey olabiliyor bu ülkede dikkatli olmak lazım önlemler alınması gerekiyor çok dikkatli olmak gerekir endişeli bir durum avrupa terör yeri olmuş gibi
    Cevapla
  • Asım’ın Nesli 4 ay önce Şikayet Et
    Katil de felsefeyle ilgilenen biriyse bu tür bir eylem yapması olağandır
    Cevapla
  • Tırt 4 ay önce Şikayet Et
    Katilin adı Davit miş. Büyük katille aynı adı taşıyor olması çok manidar.
    Cevapla
  • Ayân 4 ay önce Şikayet Et
    Özgürlüğü temsil etmiş. Gariban ölünce AB özgürlük diyorsa , bu tür özgürlüklere hazırlıklı olacaklar.
    Cevapla
  • MAHMUT 4 ay önce Şikayet Et
    çok endişeliyiz ve de kınıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR