Joe Biden araya girdi, Lübnan'ı vurmak için havalanan İsrail savaş uçakları geri döndü!

Amerikan Wall Street Journal gazetesinde yer alan habere göre Başbakan Netanyahu'nun emriyle Lübnan'ı bombalamak için havalanan İsrail savaş uçakları ABD Başkanı Joe Biden'dan gelen telefon ile son anda geri döndü.

ABONE OL
GİRİŞ 24.12.2023 12:43 GÜNCELLEME 24.12.2023 12:43 DÜNYA
Joe Biden araya girdi, Lübnan'ı vurmak için havalanan İsrail savaş uçakları geri döndü!
Joe Biden araya girdi, Lübnan'ı vurmak için havalanan İsrail savaş uçakları geri döndü!

Amerikan basını İsrail'in Lübnan'a saldırı planladığını yazdı. İddiaya göre Biden, Netanyahu'yu son anda bombardıman planından vazgeçirmeyi başardı. İsrail Gazze'nin güneyine yönelik saldırılarını ise sürdürüyor. Geçen 24 saatte 200'den fazla Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail uçakları Lübnan'ı bombalamak için havalandı. Biden son anda Netanyahu'yu vazgeçirdi.

Bu iddia Amerikan Wall Street Journal gazetesine ait.

7 EKİM'DEN KISA SÜRE SONRA HİZBULLAH İSTİHBARATI

7 Ekim'den kısa süre sonra İsrail, Lübnan Hizbullahının saldırı planladığı istihbaratını aldı.

Başbakan Benyamin Netanyahu, Lübnan'a bir "önleyici saldırı" yapılmasını istedi. Ancak Joe Biden, Netanyahu'yu aradı. İkili telefonda 45 dakika konuştu.

Savaşın yayılmasından endişe eden Amerikanın uyarısıyla İsrail, saldırı planından vazgeçti.

Biden dün de Netanyahu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

"Uzun ve özel bir görüşme oldu" diye konuşan Biden, bir gazetecinin sorusu üzerine,, İsrail liderinden "Ateşkes talep etmediğini" söyledi.

İSRAİL SAVUNMA BAKANI: GAZZE'NİN GÜNEYİNDE DE AYNI YIKIM OLACAK

Bu arada İsrail savunma bakanı Yoav Gallant, Gazze'nin kuzeyinde yaşanan yıkımın bir benzerinin güneyde de yaşanacağını söyledi.

Şeridin kuzeyine yönelik bombardımana değinen Gallant, "Güneydeki Han Yunus'ta bize karşı savaşanlar sonlarının nasıl olacağını biliyorlar." dedi.

Lübnan Hizbullahını da tehdit eden Gallant, "Eminim Hizbullah Gazze'de olup bitene bakınca aynı şeyin başlarına gelme-mesini istiyordur." dedi.

KAYNAK : NTV
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 70 TÜMÜ
  • erdemli 4 ay önce Şikayet Et
    BİZDE YEDİK. Bideni neredeyse barış elçisi ilan edecekler. Biden tüm bu zulüm senin sayende oluyor. Tüm bu zulümlere ortaksın. Onbinlerce bebeğin kanı vebali senin üzerindedir. Akıl oyunları ile bizi kandıramazsın. Cehennemde cayır cayır yanacaksın.
    Cevapla
  • SARÌYERLÌ 4 ay önce Şikayet Et
    lan Vito baydal Seni kullanıyor oğlum
    Cevapla
  • İzmirli 4 ay önce Şikayet Et
    Andım var: İsrail ve Amerika'ya öyle bir bedel ödeteceğim ki zamanı gelince tüm dünya görecek ve de yıllarca konuşacak! Çocuklara, kadınlara ve de yaşlılara dokunmak yok. Ama askerlerinin ve polislerinin canlarını okuyacağım!
    Cevapla
  • Almanya 4 ay önce Şikayet Et
    İklimler dahi değişiyor siz kalacaginizimi saniyordunuz öylede böylede hepiniz Firavunlar gibi yok olacaksınız. şimdilik eğlenin hüküm sürün kazanan mi yoksa üzerinize gelecek belayimi istiyorsunuz kaybedenmisiniz? Sadece Es Sabur.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Buyunu asiyorlar alti gun savasina benzemez kiç kadar vataninhz vsr ondanda olacaksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR