İsrail ordusu kabul etti! 3 İsrailli esir askeri öldürdük

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde esir tutulan 3 İsrail askerinin yaklaşık iki hafta önce Gazze Şeridi'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nde "dost ateşiyle" öldürülmesi olayından sorumlu olduğunu kabul etti.

ABONE OL
GİRİŞ 29.12.2023 02:56 GÜNCELLEME 29.12.2023 09:17 DÜNYA
İsrail ordusu kabul etti! 3 İsrailli esir askeri öldürdük
İsrail ordusu kabul etti! 3 İsrailli esir askeri öldürdük

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, düzenlediği basın toplantısında, “Ordu komutanlığı, (7 Ekim saldırısının ardından Hamas tarafından) esir alınan askerlerimizin başarısız bir kurtarma girişimi sırasında öldürülmesinden kendisini sorumlu hissediyor." diye konuştu.

"ÇOK AĞIR SONUÇLARI OLAN CİDDİ BİR OLAY"

İsrail ordusunun olayda kaçırılan kişileri kurtarma görevini yerine getiremediğini dile getiren Halevi, Gazze'de üç askerin dost ateşiyle öldürülmesini "çok ağır sonuçları olan ciddi bir olay" olarak değerlendirdi.

İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari de ordunun, üç askerin öldürülmesinin sorumluluğunu taşıdığını söyledi.

İsrail ordusu kendi askerlerini vuruyor: Şüpheli harekete dost ateşiİsrail ordusu kendi askerlerini vuruyor: Şüpheli harekete dost ateşi

Olay sırasında üç esiri ateş ederek öldüren askerlerin büyük baskı altında olduklarını belirten Hagari, yapılan araştırmaların, öldürülen üç askerin bir tünelde olduğunu gösterdiğini, İsrail ordusunun bu askerlerin yakınlardaki bir binada olduklarını bilmediğini dile getirdi.

Ordudan, 15 Aralık'ta yapılan açıklamada, Gazze'deki üç İsrailli esirin yanlışlıkla tehdit oluşturduğunun tespit edildiği ve Şucaiyye'de "dost ateşiyle vurularak öldürüldüğü" duyurulmuştu ancak bu kişilerin İsrail askerleri oldukları belirtilmemişti.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Bayram 6 ay önce Şikayet Et
    İnşallah attığınız her kurşun kendi askerinize gider itrailli it sürüleri. Rabbim en kısa zamanda zaferler nasip etsin inşallah. Filistinli kardeslerimize .
    Cevapla
  • Vatansever 6 ay önce Şikayet Et
    İNŞALLAH devamını bekleriz bereketli olsun
    Cevapla
  • Saalih 6 ay önce Şikayet Et
    istifa ediyor musun başkatil Ntanyahunun eli kanlı piyonu
    Cevapla
  • Ercan 34 6 ay önce Şikayet Et
    Böyle olun vurun birbirinizi uğraştırmayin bizi gebertin gidin
    Cevapla
  • 2024 stratejisi 6 ay önce Şikayet Et
    israilin yeri amerikadır/// etiyopyadır/// arjantin// brezilya //perudur/// kanadadır//avustralyadır ///oraya yerleştirip filistin toprakları sahibine bırakılmalıdır///// onları oraya göndermek için////// çalışmalar 2024 ten başlatılmalıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR