Aruri suikastinin ardından İsrail basınından küstah haber: Türkiye'yi hedef gösterdiler...

İsrail'in Beyrut'ta düzenlediği suikast saldırısında Hamas'ın 2 numarası Aruri ile birlikte 6 kişi hayatını kaybetmişti. İsrail basını sıradaki isimlerin Heniyye ve Meşal olduğunu duyurup, suikastlar için Türkiye ve Katar'ı adres gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.01.2024 23:01 GÜNCELLEME 03.01.2024 11:47 DÜNYA
Aruri suikastinin ardından İsrail basınından küstah haber: Türkiye'yi hedef gösterdiler...
Aruri suikastinin ardından İsrail basınından küstah haber: Türkiye'yi hedef gösterdiler...

İsrail'in yerli istihbarat servisi Shin Bet'in Başkanı Ronan Bar, geçtiğimiz günlerde açık açık Katar ve Türkiye'deki üst düzey Hamas yetkililerine suikast düzenleneceğini söylemiş, talimatı da Başbakan Binyamin Netanyahu’dan aldığını belirtmişti.

Bu açıklamadan sadece bir ay sonra İsrail suikastlara başladı.

İLK SUİKAST BEYRUT'TA GERÇEKLEŞTİ

İlk hedef Beyrut’taki Hamas'ın 2 numaralı ismi Salih El Aruri oldu. Aruri, İsrail’in İHA’larla Hamas bürosuna düzenlediği saldırıda hayatını kaybetti.

İSRAİL KANALI KÜSTAH TEHDİDİ YİNELEDİ

Aruri’nin vefatı Hamas tarafından da doğrulandı. Öte yandan İsrail haber kanalı NewsIL sırada Heniyye ve Halid Meşal’in olduğunu söyleyerek Katar ve Türkiye’yi işaret etti.

TÜRKİYE 'CİDDİ SONUÇLARI OLUR' DEMİŞTİ

Türkiye ise bir ay önce Shin Bet Başkanı’nın iddialarına çok net bir cevapla karşılık vermiş İsrail'i uyararak, Türkiye'de yasa dışı faaliyetin ciddi sonuçları olacağını bildirmişti.

MİT'TEN MOSSAD AJANLARINA OPERASYON

Aruri’ye yönelik suikastten birkaç saat önce de MİT, İstanbul merkezli 8 ilde İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad adına casusluk yapan yabancı uyruklulara eş zamanlı operasyonlar düzenlemişti. Yakalanan 34 şüphelinin, Türkiye'deki Filistinliler ve İsrail karşıtı İsrailli aktivistlere yönelik keşif, takip, darp ve adam kaçırma gibi faaliyetleri amaçladığı tespit edilmişti.

SALİH EL-ARURİ KİMDİR?

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, 19 Ağustos 1966’da Ramallah’ta doğdu.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri

İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurulmasına katkıda bulunan el-Aruri, 15 yıl İsrail hapishanelerinde kaldıktan sonra sınır dışı edildi ve Lübnan'da yaşamaya başladı.

El-Aruri, Hamas'ın İsrail ile 11 Ekim 2011'de yaptığı, bir İsrail askeri karşılığında 1027 Filistinli esirin serbest bırakılması anlaşmasının müzakerecileri arasında yer alıyordu.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 143 TÜMÜ
  • Mehmet DOĞAN 3 ay önce Şikayet Et
    En büyük hedefimiz katil İsrail'in yok edilmesidir.
    Cevapla
  • Ali 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede at oynatman artık senin yeryüzündeki sonunun başlangıcı olur pkk ya 40 yıldır destek verirken iyi değilmi karşında muz cumhuriyeti yok hiç kimse yaşattıklarını yaşamadan ölmeyecek
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiye yemde çifte pasaportlu İsrailli Yahudileri katilleri sevicileri istemiyorum reis kovun bunları ülkemden gerekirse referandum yapılsın vatanimda yurdumda kovun bunlari defedin katilleri
    Cevapla
  • Üsküdarlı 3 ay önce Şikayet Et
    İsraile onun metotlarıyla karşılık verilmezse kesinlikle durmazlar. Bedel öderlerse ancak vazgeçebilirler.
    Cevapla
  • Koli 3 ay önce Şikayet Et
    Bazıları ırk ayrımı yapıyor! Ben Elhamdulillah Müslümanım bu savaş Siyonist yahudiler ve Müslümanlar arasında!!!! Filistinli kardeşlerimizi ötekileştirmeyin Müslüman Müslümanın kardeşidir! Bunu kabullenmeyen Dinsiz kafirdir!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR