ABD ve Katar sessiz sedasız anlaştı

CNN International, ABD'nin Orta Doğu'daki en büyük askeri üssü El-Udeyd Hava Üssü'ndeki askeri varlığının 10 yıl daha sürdürülmesi için ABD ve Katar'ın sessiz sedasız anlaşmaya vardığını iddia etti.

ABONE OL
GİRİŞ 03.01.2024 16:09 GÜNCELLEME 03.01.2024 16:09 DÜNYA
ABD ve Katar sessiz sedasız anlaştı
ABD ve Katar sessiz sedasız anlaştı

 ABD'nin, Katar'da bulunan Orta Doğu'daki en büyük askeri üssü El-Udeyd Hava Üssü'ndeki askeri varlığını 10 yıl daha sürdürmeye yönelik Katar'la anlaştığı öne sürüldü.

Yetkililer, ABD'nin El-Udeyd Hava Üssü'ndeki askeri varlığını 10 yıl daha uzatılması konusunda Katar'la anlaşmaya vardığını iddia etti.

ASKER SAYISI ON BİNİ AŞTI

ABD'nin Orta Doğu'daki en büyük askeri üssü olan El-Udeyd Hava Üssü'nde 10 binden fazla Amerikan askerinin bulunduğu kaydediliyor.

İKİLİ İLİŞKİLER GELİŞECEK

Haberde, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Aralık 2023'te gerçekleştirdiği Katar ziyaretinde, iki ülkenin de "ikili savunma ilişkilerini genişletmek ve güçlendirmek için resmi olarak ileriye dönük adımlar atacağını" söylediği belirtiliyor.

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    sanki Türkiye de ABD üssü yok
    Cevapla
  • ali 3 ay önce Şikayet Et
    Sözde İslam ülkesi sömürge devletler var.. Halkını bastırmak sömürgeciye hizmet ettirmek için...
    Cevapla
  • nasri 3 ay önce Şikayet Et
    Desenize Saman altından sular akıyor
    Cevapla
  • Morelli 3 ay önce Şikayet Et
    Malesef islam ulkeleri arap ulkeleri turkiye dahil amarikaya satilmis durumda bakin amarika istedigi ulkeye us kuruyor yalansa soyleyin bu israilin yayilmaya donuk planlari sonumuz hayir alamet degil
    Cevapla
  • Misa 3 ay önce Şikayet Et
    Bizim orada oluşumuz darbeye karşı lideri korumaktan öte değil kara birliği deniz ve hava üssü lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR