İran'dan terör saldırısı sonrası ilk açıklama! Resmen ilan ettiler!

İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, Kirman'da düzenlenen bombalı saldırılara ilişkin, "İran güvenlik güçlerinin, bu suçu işleyenlere en kısa zamanda ezici ve kararlı bir cevap vereceğini" belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 03.01.2024 18:47 GÜNCELLEME 03.01.2024 22:36 DÜNYA
İran'dan terör saldırısı sonrası ilk açıklama! Resmen ilan ettiler!
İran'dan terör saldırısı sonrası ilk açıklama! Resmen ilan ettiler!

Son dakika İran haberleri: İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, Kirman şehrinde 103 kişinin öldüğü, 141 kişinin yaralandığı terör saldırısı sonrası çarpıcı bir açıklamalarda bulundu.

'FAİLLER EN KISA ZAMANDA TESPİT EDİLECEK VE CEZALANDIRILACAK'

Terör saldırısını "insanlık dışı" olarak niteleyen Reisi, "Kuşkusuz, bu korkak eylemin kara kalpli failleri ve liderleri, güvenlik ve kolluk kuvvetleri tarafından en kısa zamanda tespit edilecek ve bu menfur eylemden dolayı cezalandırılacaktır." dedi.

İran'dan terör saldırısı sonrası ilk açıklama! Resmen ilan ettiler!

Reisi, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Düşmanlar, bu tür eylemlerin İran halkının İslami ideallerini savunma konusundaki demir kararlılığını hiçbir zaman sekteye uğratamayacağını bilmelidir. İran, savaş meydanında terör ve şiddetin köklerini kurutma konusunda eskisinden daha kararlıdır."

HAMANEY: BU FELAKETİN KARŞILIĞI ÇOK SERT OLACAKTIR

İran Dini Lideri Ali Hamaney’den, Kirman kentinde Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin 4. ölüm yıl dönümünde mezarı yakınında düzenlenen terör saldırısının ardından ilk açıklama geldi.

Hameney, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, "İran milletinin kötü ve cani düşmanları, bir kez daha felaket oluşturdular ve çok sayıda insanımızı öldürdüler. Taş yürekli katiller, halkın Kasım Süleymani'nin mezarını ziyaret etme sevgisine ve coşkusuna dayanamadılar. Süleymani'nin askerlerinin onların alçaklıklarına ve cinayetlerine tahammül etmeyeceklerini bilsinler. Katiller, şu andan itibaren kesin hedefimizin hem masumların kanına bulanmış elleri hem de onları bu hataya sürükleyen yozlaşmış ve fesat beyinleri ezmek ve adil bir şekilde cezalandırmak olduğunu bilsinler. Bu felaketin karşılığı çok sert olacaktır" ifadelerini kullandı.

'EZİCİ VE KARARLI BİR CEVAP VERİLECEK'

Saldırıyı, daha önce yapılan "komploların devamı" olarak değerlendiren Vahidi, Kirman’da şu an durumun güvenlik güçlerinin kontrolü altında olduğunu belirtti.

Vahidi, güvenlik güçlerinin patlamanın sorumlularına en kısa sürede "ezici ve kararlı bir cevap" vereceğini ifade etti.

Olaya ilişkin araştırmaların devam ettiğini söyleyen Vahidi, sosyal medyada paylaşılan bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini, gerekli bilgilerin kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

İran'dan terör saldırısı sonrası ilk açıklama! Resmen ilan ettiler!

İranlı Bakan, ayrıca, bölgedeki iletişim ağında herhangi bir sorun bulunmadığını kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Kirman eyaletinde İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Ocak 2020'de ABD'nin Bağdat'taki saldırısında öldürülmesinin 4. yılı dolayısıyla anma töreninin yapıldığı kabristana giden yol üzerinde iki patlama meydana gelmişti

Süleymani'nin mezarının bulunduğu kabristanın yakınındaki patlamalarda 103 kişi hayatını kaybetmiş 141 kişi de yaralanmıştı.

İran'da art arda iki patlama: 103 kişi öldü

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 561 TÜMÜ
  • Murat 3 ay önce Şikayet Et
    neredeyse 50 yıldır bildim bileli, iranın her intikam ve karşılık beyanları boş ve kimsenin özellikle suikastçı tarafın gülüp geçeceği ciddiye alınmayan tehdit ifadeleri. İran ahirette hesaplaşır artık, çünkü bu dünyada boş laftan başka bir karşılık vermiyor. Üstelik halkını aldatarak amerikadan izinle gösdtermelik sahtecilik yapıyor.
    Cevapla
  • Gakkoş 3 ay önce Şikayet Et
    Diyelim İsrail yaptı. Iraka yani müslüman kardeşine attığın kadar scud atabilecekmisin.Hikaye. Siyonist dostu, İslam düşmanısın vesselam.
    Cevapla
  • ömer faruk 3 ay önce Şikayet Et
    İranlılar sizin sacede laf laf laf üretme merkezisiniz.Boşu boşuna konuşup şöyle yapacağız böyle yapacağız diyorsunuz ya. hodri meydan haydi buyur. konuştuklarının %10 unu yapta görelim. Yemezlez sahtekarlar bu pkk ya destek verenlerin ortaklarından da biri irann böyle biline 1 numaralı islam düşmanları.....
    Cevapla
  • selim karakurt 3 ay önce Şikayet Et
    acemlerin yalanı bitmez
    Cevapla
  • Emirhan 3 ay önce Şikayet Et
    Boş alanlara atacağız ha korkmayın derler telefon açıp bu İranlılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR