İran'daki saldırı sonrası Mossad'dan son dakika açıklaması: Ölüm fermanını...

İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad'ın Başkanı David Barnea, Lübnan'daki Aruri suikasti ve İran'daki çifte terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada, "7 Ekim'e katılanlar kendi ölüm fermanını hazırladı" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.01.2024 03:04 GÜNCELLEME 04.01.2024 09:13 DÜNYA
İran'daki saldırı sonrası Mossad'dan son dakika açıklaması: Ölüm fermanını...
İran'daki saldırı sonrası Mossad'dan son dakika açıklaması: Ölüm fermanını...

Son dakika Mossad haberleri:  İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad'ın Başkanı David Barnea, eski Mossad Başkanı Zvi Zamir'in cenaze töreninde Lübnan'daki Aruri suikasti ve İran'daki çifte terör saldırısına ilişkin itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu.

Times of Israel gazetesinde yer alan habere göre, 

İran'daki saldırı sonrası Mossad'dan son dakika açıklaması: Ölüm fermanını...

'7 EKİM'E KATILANLAR KENDİ ÖLÜM FERMANINI İMZALADI'

Times of Israel gazetesinde yer alan habere göre Yom Kippur Savaşı'na atıfta bulunan Barnea, 50 yıl önce olduğu gibi bugün de Mossad'ın bir savaş içerisinde bulunduğunu söyledi.

Barnea, Hamas liderlerinden Salih el-Aruri'nin dün akşam Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen suikastla öldürülmesine açıkça değinmezken, "Her Arap anne şunu bilsin: Oğlu 7 Ekim katliamında yer aldıysa, kendi ölüm fermanını imzalamış olacaktır." yorumunda bulundu.

İSRAİL BASININDAN İRAN'DAKİ SALDIRIYA İLİŞKİN MOSSAD İMASI

İran'daki çifte saldırının ardından İsrail gazetesi Times of Israel, Mossad Şefi David Barnea'nın bugün yaptığı açıklamaya dikkat çekti.

Mossad Şefi Barnea, bugün yaptığı açıklamada "Her 7 Ekim teröristi ölü bir adamdır. Bugün de savaşın ortasındayız, Mossad, tıpkı 50 yıl önce olduğu gibi, 7 Ekim'de Gazze koridorunu işgal eden katillerle hesaplaşmak zorunda." dedi.

İran'daki saldırı sonrası Mossad'dan son dakika açıklaması: Ölüm fermanını...

İsrail ordu radyosunda yer alan ve ismi açıklanmayan "yabancı kaynaklara" dayandırılan haberlerde, Beyrut'taki Hamas ofisine insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda Aruri'nin öldürüldüğü belirtilmişti.

Lübnan resmi ajansı NNA da saldırıya ilişkin geçtiği haberinde, Aruri ile birlikte 6 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

İRAN'DA NE OLMUŞTU?

Kirman eyaletinde İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Ocak 2020'de ABD'nin Bağdat'taki saldırısında öldürülmesinin 4. yılı dolayısıyla anma töreninin yapıldığı kabristana giden yol üzerinde iki patlama meydana gelmişti.

Süleymani'nin mezarının bulunduğu kabristanın yakınındaki patlamalarda 103 kişi hayatını kaybetmiş, 211 kişi de yaralanmıştı.

İranlı yetkililer, patlamaların terör saldırısı olduğunu açıklamıştı.

İran'dan terör saldırısı sonrası ilk açıklama! Resmen ilan ettiler!

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 135 TÜMÜ
  • merhaba 3 ay önce Şikayet Et
    Yani DEAŞ aslında bizim paralı askerimiz, Bize hizmet ediyor, uyanın diyor.
    Cevapla
  • Dede 3 ay önce Şikayet Et
    Öyle şeyler gelecekki israilin başına yedi ekimi mumla arayacak.
    Cevapla
  • Kul 3 ay önce Şikayet Et
    Bu İsrail çok şımardı çok.Evet Rabbimizin "Sabûr"sıfatı var.Fakat Rabbimizin Adl,Mütekebbir,Müntegiym,Kahhâr sıfatı da var... Mossadmış,Abd'ymiş bunların hepsi hikaye.Kendi kendilerini yeryüzünün tek hâkimi gören zavallılar.. Şımardıkca şımaran, azdıkça azan Firavunlar,Nemrutlar... Bize Allah yeter ,o ne güzel vekildir;diyenlerdir,yeryüzüne ve gökyüzüne hâkim olacaklar.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Eh! Gün ola harman ola!
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bos konussun iran ancak bos adamlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR