İtalya: Orta Doğu'daki çatışmaların tırmanması hayal edilemeyecek sonuçlar doğurabilir

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Orta Doğu'daki çatışmaların tırmanmasının "hayal dahi edilemeyecek sonuçlar doğurabileceğini" söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.01.2024 18:09 GÜNCELLEME 04.01.2024 18:11 DÜNYA
İtalya: Orta Doğu'daki çatışmaların tırmanması hayal edilemeyecek sonuçlar doğurabilir
İtalya: Orta Doğu'daki çatışmaların tırmanması hayal edilemeyecek sonuçlar doğurabilir

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Meloni, düzenlediği basın toplantısında, 2023 yılında yaşananları değerlendirdi.

Meloni, "Orta Doğu konusunda başından beri çatışmanın kızışmasını önlemek için çalıştık çünkü bu krizin tırmanması, hayal dahi edilemeyecek sonuçlar doğurabilir." diye konuştu.

İtalya'ya gelen düzensiz göçmenler konusunda ise Meloni, Avrupa Birliği'ndeki ortaklarına, Afrika ülkelerinden gelen göç akınının "göç veren ülkelere stratejik yatırımlarla birlikte güçlü ortaklıklar kurarak durdurulabileceğini söylediğini" aktardı.

Meloni, Afrika'nın kalkınması ve yapay zeka kaynaklı tehlikelerin G7 başkanlıkları sırasında yapacakları toplantıların ana gündemi olacağını vurguladı.

HAYAL KIRIKLIĞI

Hükümetin en önemli önceliklerinden birinin yasa dışı göçle mücadele olduğuna işaret eden Meloni, bu konuda bugüne kadar elde edilen sonuçların "hayal kırıklığı" olduğunu kaydetti.

"İSTEDİKLERİNİ YAPMAZSANIZ SİZİ KORKUTABİLECEKLERİNİ DÜŞÜNENELER VAR, BEN KOLAY KORKAN BİRİ DEĞİLİM"

Meloni ayrıca, "İstediklerini yapmazsanız sizi korkutabileceklerini düşünenler var ancak ben kolay korkan biri değilim ve yanlış kişiyle uğraşıyorlar. Tercihlerimi değiştirebileceklerini sananlar var. Ben başbakanım ve seçimleri ben yaparım, bunların sorumluluğunu da üstlenirim." dedi.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Yılmaz 3 ay önce Şikayet Et
    Allah cc sizide yok edecek inşallah
    Cevapla
  • B.Ali 3 ay önce Şikayet Et
    Sizin de yataklarınızda rahat uyuyamayacağınız günler yakındır. Onyıllardır Ortadoğu bölgesi ateşlerde yanıyor ve sizler ya bunu izliyor ya da körüklüyorsunuz bir gün bedelini ödersiniz. İlahi adalet er ya da geç yerini milim şaşmadan bulur.
    Cevapla
  • Fire 3 ay önce Şikayet Et
    Yaktıkları ateş kendilerini de yakacak. Göz yumuyorlar. Bu böyle kalmaz.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Sende aynı kansızlardansın
    Cevapla
  • mişmiş 3 ay önce Şikayet Et
    Hakan fidan bunu 2 ay önce söyledi tüm dünyaya. Bu katliama sessiz kalmayın dedi özellikle avrupaya. Jeton şimdi mi düştü koşa koşa desteğe gelirken çok mutluydun... Biz müslümanlar olarak çok vanlar yitirdik çok bedel ödedik. Artık o hayal edilemeyecek sonuçlar için korkmaya başlayın. Bedel ödeme sırası sizde ey avrupa ve batı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR