İşgalci İsrail güçleri, Kudüs'te biri kız çocuğu olmak üzere 3 kişiyi katletti!

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Kudüs'te açtığı ateş sonucu 4 yaşında bir çocuk ile genç bir çift yaşamını yitirdi. Batı Şeria ve Kudüs'te işgalcilerin orantısız saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 337'ye yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.01.2024 22:15 GÜNCELLEME 07.01.2024 22:16 DÜNYA
İşgalci İsrail güçleri, Kudüs'te biri kız çocuğu olmak üzere 3 kişiyi katletti!
İşgalci İsrail güçleri, Kudüs'te biri kız çocuğu olmak üzere 3 kişiyi katletti!

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın görgü tanıklarına dayandırdığı haberine göre, İsrail askerleri Kudüs'ün kuzeybatısındaki Beit Iksa askeri kontrol noktasından geçmekte olan iki araca "ezme girişiminde bulundukları" iddiasıyla ateş açtı.

Araçta bulunan genç ve yanındaki eşi ile ikinci araçta bulunan dört yaşındaki bir kız çocuğu yaralandı.

Yerel kaynaklar, Rukayye Ahmed Avde Ebu Dahuk Cehalin isimli dört yaşındaki kız çocuğu ve Muhammed Mezi Ebu Iyd ile eşi Nebiyye Ebu Iyd'ın yaşamını yitirdiğini doğruladı.

İsrail güçlerinin kontrol noktasını geçişlere kapatarak beldeye giriş çıkışlara izin vermediği, yaralıların nakli için bölgeye gelen ambulansları da engellediği belirtildi.

Son olayla birlikte Batı Şeria ve Kudüs'te bugün öldürülen Filistinlilerin sayısı 11'e yükseldi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 337 Filistinlinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

"ARAÇLA EZME GİRİŞİMİNDE" 2 İSRAİLLİ HAFİF YARALANDI

Öte yandan, İsrail Ordu Radyosu ve İsrail devlet televizyonu KAN'da yer alan haberlere göre, Kudüs'ün kuzeybatısındaki Giv'on Yahudi yerleşim birimi yakınlarında araçla ezme girişiminde iki İsrailli hafif yaralandı.

Olayın failinin İsrail güçlerinin açtığı ateşte öldürüldüğü kaydedildi.

KAYNAK : AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Özgür Filistin 3 ay önce Şikayet Et
    Bu ruh hastası siyonist terörist leri , yeryüzünden silecek bir baba yiğit yok mu dünyada?Allah enkısa zamanda belalarını versin, lanetli baş belaları
    Cevapla
  • Urfa 3 ay önce Şikayet Et
    Allahım kahır ismiyle kahretsin inşallah
    Cevapla
  • Kara Murat 3 ay önce Şikayet Et
    Köpek ler sonunda kahrolacaksınız
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    sen kahrolasim emi eyy itrail. siz yok olasiniz siyonist vicdansiz,merhametsiz kafirler.sizede merhamet edilmesin insaallah.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR