Aliyev: "Herhangi bir ciddi konu olursa ilk arayacağım kişi kardeşim Erdoğan olur"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesinin karşılaşacağı herhangi bir ciddi konuda ilk arayacağı kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2024 22:15 GÜNCELLEME 10.01.2024 23:21 DÜNYA
Aliyev: "Herhangi bir ciddi konu olursa ilk arayacağım kişi kardeşim Erdoğan olur"
Aliyev: "Herhangi bir ciddi konu olursa ilk arayacağım kişi kardeşim Erdoğan olur"

Aliyev, yerel televizyon kanallarına değerlendirmelerde bulundu.

2. Karabağ Savaşı'nda yaptığı telefon görüşmelerinden bahseden Aliyev, en çok Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşme gerçekleştirdiğini bildirdi.

Aliyev, Erdoğan'ın savaşın ilk gününden son gününe kadar Azerbaycan'ın yanında olduğunu belirterek, "Azerbaycan'a verdiği siyasi ve manevi destek bir çoklarına mesaj oldu. Bu, sadece Azerbaycan halkına dayanışma mesajı değil aynı zamanda savaşa müdahale etmek isteyenlere 'karışmayın' mesajıydı. Azerbaycan halkı bunu hiçbir zaman unutmayacaktır." diye konuştu.

Şuşa'nın işgalden kurtarılmasının ardından kendisini ilk kutlayan kişinin de Erdoğan olduğunu dile getiren Aliyev, "Eğer bugün ülkemizle ilgili herhangi bir ciddi konu olursa tabii ki ilk arayacağım ve bilgilendireceğim kişi kardeşim Recep Tayyip Erdoğan olur." ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Ali Bey 3 ay önce Şikayet Et
    Bu Dünyanın zor günlerden geçtiği şu günlerde sağlam bir ortak aileden bile daha önemli olabilir vatan sadece topraktan ibaret değil ırk ile de olmaz can verip can almak imanlı gönüllerde Şehitlik veya gazilik ünvanı ile övün'e bilmek ister Din bağı ile bağlı olanlar pazarda değil mezarda bile ayrılmaz
    Cevapla
  • Muhakik 3 ay önce Şikayet Et
    Musluman Turkun islam cografyasinda ki kardesligi kuffara karsi tartisma,tereddut,korkaklik,.... kabul etmez vesselam....
    Cevapla
  • TC.Kılınç 3 ay önce Şikayet Et
    Eyvallah gardaş ,ALLAH sizede reisede hayırlı uzun ömürler versin. Azarbaycan eşittir Türkiye..........................
    Cevapla
  • Yakup 3 ay önce Şikayet Et
    Gardaşlık bu günlerde belli olur.
    Cevapla
  • çağrıbey 3 ay önce Şikayet Et
    eyvallah gardaş reis gibi gardaşın varsa sırtın yere gelmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR