Kırgızistan'da darbe operasyonu: Evden FETÖ elebaşı Gülen'in kitabı çıktı

Kırgızistan'da, "halkı ayaklandırarak iktidarı devirmeye yönelik hazırlık yaptıkları" öne sürülen gruba operasyon gerçekleştirdi. Bir evdeki aramada, FETÖ elebaşı Gülen'in "Yol Mülahazaları" kitabının çıkması dikkati çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 12.01.2024 15:12 GÜNCELLEME 12.01.2024 17:11 DÜNYA
Kırgızistan'da darbe operasyonu: Evden FETÖ elebaşı Gülen'in kitabı çıktı
Kırgızistan'da darbe operasyonu: Evden FETÖ elebaşı Gülen'in kitabı çıktı

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi'nden yapılan açıklamada, halk ayaklanması yoluyla iktidarı devirmeye yönelik hazırlık yapan gruba operasyon düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, halkı ayaklandırmak için hazırlık yaptığı iddia edilen bir kişi ile ABD'deki bazı isimlerden para transferi planladığı öne sürülen bir şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

"İktidarı zorla ele geçirmeye yönelik hazırlık yaptıkları" iddiasıyla haklarında arama kararı bulunan İmamidin Taşov ve Tilekmat Kurenov'un gözaltına alınan şüphelileri desteklediği öne sürülen açıklamada, zanlıların Taşov'un iktidarı devirmeye yönelik hazırlık ve organizasyonların finansörü olduğu yönünde ifade verdikleri kaydedildi.

BİR EVDEKİ ARAMADA FETÖ ELEBAŞININ KİTABI ÇIKTI

Açıklamada, operasyon kapsamında Taşov'un ikamet ettiği evlerde aramalar yapıldığı ve lüks araçlara, para ve ziynet eşyalarına el konulduğu bilgisi paylaşıldı.

Mili Güvenlik Devlet Komitesi, yapılan operasyon ve arama faaliyetlerine ilişkin fotoğraflar paylaştı.

Bir fotoğrafta, yatak odasındaki aynanın üzerinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yazdığı "Yol Mülahazaları" kitabı dikkati çekti.

Gruba yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

TAŞOV HAKKINDA ARAMA BÜLTENİ ÇIKARILDI

İmamidin Taşov, Kasım 2023'te mülk sahiplerinin şikayeti üzerine Komite tarafından gözaltına alınmış, aralıkta kefaletle serbest bırakılmıştı.

2021'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan Taşov, 9 Ocak gecesi yayımladığı videoda, güvenlik güçleri hakkında çeşitli iddialar dile getirmiş, iktidar için "Sınırı aştınız." ifadesini kullanmıştı.

Komite, Kırgızistan’da inşaat şirketi sahibi olan Taşov hakkında arama kararı çıkarmıştı.

Aranan Tilekmat Kurenov ise yasa dışı gösteri düzenlemek suçlamasıyla gözaltına alınmış, ekim ayında serbest bırakıldıktan sonra ülkeden ayrılmıştı.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Emekli 3 ay önce Şikayet Et
    abd nin en azılı Fethullah yılanı. Bir türlü geberemedin be domuzzz
    Cevapla
  • Bozok 3 ay önce Şikayet Et
    Şaşılacak bişey yok papaz dünyaya darbe yapmak için gelmiş zaten.
    Cevapla
  • Izzet 3 ay önce Şikayet Et
    Şeytan boş durmuyor.
    Cevapla
  • Erdoğan 3 ay önce Şikayet Et
    Sayın Hakan Fidan boşuna gitmedi oraya. Akabinde bu haber. Helal!
    Cevapla
  • Ayarcı 3 ay önce Şikayet Et
    ABD nin ajanı fethullah denilen ŞEYTANIN,o kitapları yazdığına asla inanmıyorum... ilköğretim okulu mezunu birinin bu kadar detaylı konular hakkında kitaplar yazması İMKANSIZ...bu münafık şahsın hâlâ peşinde koşan vatansız,bayraksizlar var ... ülkemizde darbe yapmak için yine operasyon çekebilirler... yüce Allah CC bunların HEPSİNİ Siyonistler ile beraber yerle yeksan ETSİN....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR