Müslüman okullarındaki öğretmenlerin maaşını kestiler

Hindistan'da Müslüman okullarında çalışan binlerce öğretmene yapılan ödemeler durduruldu. Ödemelerin durdurulması nedeniyle, yaklaşık 21 bin öğretmen işsiz kalmakla karşı karşıya.

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2024 10:24 GÜNCELLEME 13.01.2024 17:13 DÜNYA
Müslüman okullarındaki öğretmenlerin maaşını kestiler
Müslüman okullarındaki öğretmenlerin maaşını kestiler

Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletindeki yaklaşık 21 bin öğretmenin maaşı kesildi. Müslüman okullarla ilgilenmek üzere bir forum oluşturan öğretmenlerden Samiullah Khan, Hindistan hükümetinin ülkedeki medrese eğitimini modernize etmek için 1990'larda bir program başlattığını, bu program kapsamında son birkaç yıldır öğretmenlere ayrılan fonların kesildiğini kaydetti.

Hindistan'da azınlık okullarında çalışan öğretmenlere 72 ila 144 dolar arasında ödeme yapıldığını belirten Khan, 2018 itibarıyla söz konusu fonlarda merkezi hükümet tarafından kesinti yapıldığını söyledi.

Khan, bu nedenle eyalet hükümetinin Aralık 2023'ten bu yana öğretmenlere ödeme yapamadığını belirtti.

Uttar Pradesh medrese eğitim kurulu başkanı Iftikhar Ahmed Javed, "Bu karar öğretmenlerin yanı sıra öğrencileri de etkiliyor." dedi.

Çabaları sayesinde yüzlerce kişinin eğitim almasının önünü açtıklarını ifade eden Javed, sorunun çözülmesi için yetkililerle temas halinde olduğunu söyledi.

Ödemelerin durdurulması nedeniyle yaklaşık 21 bin öğretmenin işsiz kalacağı öne sürüldü.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Hasan 3 ay önce Şikayet Et
    Hint mallarinin Türkiye'ye girişi geçişi satişi yasaklansin ,,,en önemlisi GEÇİŞİ
    Cevapla
  • Abbas 3 ay önce Şikayet Et
    Kâfirler Müslümanları mahvetmek için toplu kıyam etmekteler. Ehli İslam neyi bekliyor?
    Cevapla
  • AHMET 3 ay önce Şikayet Et
    Hindistan ve Etiyopya birer İsrail kuklası İslam ülkeleri bu iki ülkeye karşı tedbirli olmalı.
    Cevapla
  • Geredeli 3 ay önce Şikayet Et
    Hindistan öyle yaparsa mallarına boykot yapılsın kısasa kısas ırkçılığın lüzumu yok devlet yetkilileri derhal önlem alsin işleri güçleri islamla uğraşmak putperrstler
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlar için imtihan başladı... artık bütün küfür birleşti...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR