Mossad'ın Kıbrıs planı!

Son günlerde konuşulan Mossad istihbaratının Kıbrıs'taki faaliyetlerine uzman isimden çarpıcı yorumlar geldi. Güney Kıbrıs'ta bulunan üslerden, istihbarat ve casusluk gibi faaliyetlerin olduğu iddialarından sonra gözler adaya çevrildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.01.2024 18:04 GÜNCELLEME 17.01.2024 12:12 DÜNYA
Mossad'ın Kıbrıs planı!
Mossad'ın Kıbrıs planı!
  • Haber7 - ÖZEL

İsrail'in istihbarat ekibi Mossad'ın, Ortadoğu'da ki casusluk faaliyetleri kapsamında bir çok farklı ülkede çeşitli çalışmalar yaptığı öğrenilmişti. En son Türkiye'de 34 Mossad ajanı yakalanıp tutuklandı. Yeni bir iddiaya göre Mossad ekiplerinin Kıbrıs'ın güneyinde bulunan askeri üslerden casusluk faaliyetleri yaptığı gündeme geldi. Güney Kıbrıs'ta bulunan Ağrotur ve Dikelya üslerinde konuşlanan Mossad ajanları, iddiaya göre faaliyetlerini bu üslerden yürütüyor. Kıbrıs'ın her iki adasında Yahudi nüfusunun artmasını ve üslerle ilgili iddiaları Haber7'ye değerlendiren Prof. Dr. İsmail Şahin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 "ABD VE İNGİLİZ ORDULARI İSRAİL’İN KİLİT ORTAKLARIDIR"

Kıbrıs'ın bölgedeki genel güvenlik durumunu etkileyebilme kapasitesine sahip olmasına dikkat çeken dikkat çeken Prof. Dr. İsmail Şahin şöyle devam etti:

Kıbrıs adası İsrail’in güvenliği açısından stratejik bir yer. İsrail yaklaşık yarım asırdır adada etki sahibi olabilmek için yoğun bir diplomasi yürütüyor. Kıbrıs’la ilgili konuşurken adanın 360 derece etrafını düşünerek hareket etmek gerekiyor. Bu bağlamda adanın konumu, bölgesel deniz yollarının kesişim noktasında olması ve çeşitli ülkeler arasında önemli bir transit rota oluşturması nedeniyle stratejiktir. Dahası Kıbrıs bölgede sabit bir uçak gemisi gibidir.

Dolayısıyla bölgedeki genel güvenlik durumunu etkileyebilme kapasitesine sahiptir. Mesela İngiltere, adanın güneyinde sahip olduğu iki askeri üs vasıtasıyla yıllardır Amerika’nın Orta Doğu’daki askeri operasyonlarına destek sunuyor. Yine Orta Doğu’da, Gazze’deki saldırılardan açıkça da görüleceği üzere, ABD ve İngiliz orduları İsrail’in kilit ortaklarıdır. Kıbrıs’taki İngiliz üsleri her ne kadar kamuoyuna “İngiliz üsleri” olarak sınırlandırılmış bir şekilde servis edilse de bu üslerin ABD’nin Orta Doğu ve Doğu Akdeniz’deki çıkarlarına hizmet eden askeri varlıklar olduğu bilinen bir gerçektir.

Adadaki Ağrotur (Akrotiri) üssü Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki askeri operasyonlarda etkin bir rol üstlenirken bir diğer üs olan Dikelya’da Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya yönelik istihbarat ve casusluk faaliyetleri yürütülmektedir.

"YAHUDİLER İRİLİ UFAKLI GRUPLAR HALİNDE KIBRIS’A YERLEŞMEKTEDİR"

İsrail'in gelecekte adadaki vatandaşları üzerinden yakın gelecekte bir hak talebi içine girebilme ihtimalini dile getiren Prof. Dr. İsmail Şahin şunları ifade etti:

Kıbrıs zihinsel olarak Orta Doğu’nun uzağında yer alan bir ada olarak düşünülse de aksine tam merkezindedir. Orta Doğu’yu tüm yönleriyle kontrol edebilme ve denetim altında tutabilme gibi öne çıkan özellikleri bulunan Kıbrıs’ta İsrail’in nüfus ve nüfuz olarak güçlenmesi, dini motivasyon kadar yukarıdaki stratejinin bir yansıması olarak değerlendirilmelidir. İsrail’in Kıbrıs’ın her iki tarafında giderek güçlendiği gözle görülür bir gerçektir. Hem Kuzey’de hem de Güney’de Yahudi nüfusu ve mülkiyeti hızla artmaktadır. Sadece İsrail’den değil dünyanın birçok ülkesinden Yahudiler irili ufaklı gruplar halinde Kıbrıs’a yerleşmektedir.

İsrail’in çok uzun olmayan bir gelecekte adadaki vatandaşları ya da soydaşları üzerinden bir hak ve sorumluluk talebini gündeme taşıyacağı şimdiden bellidir. O yüzden İsrail ve onu destekleyen diğer örgütler ve devletler, Yahudilerin adada çoğalmasını, mülk edinmesini ve örgütlenmesini teşvik etmeye devam edeceklerdir. Bu durumun “Vadedilmiş Topraklar” ile bir ilgisinin olup olmadığı tartışmalı bir konudur. Bildiğim kadarıyla Kıbrıs ne İncil’de ne de Tevrat’ta bahsi geçen “Vadedilmiş Topraklar” içerisindedir. Ancak göz ardı edilmemesi gereken husus, Kıbrıs’ın Vadedilmiş Topraklar’ın güvenliğinde oynayacağı üst düzey roldür. Şayet İsrail Siyonist bir plan dahilinde Vadedilmiş Topraklar’a ulaşmayı hedefliyorsa o vakit bu toprakların ve sınırların güvenliği için Kıbrıs’ta da bulunmayı ihmal etmeyecektir. Bu, jeopolitik bir gerçekliktir.  

KAYNAK : Haber7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 93 TÜMÜ
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Yakalanan ajanlar yabanci uyruklu.birde Türkiye için de yaşayanlar cikartilsa asıl mesele o.asil içerideki ajanları çıkarmak gerek.
    Cevapla
  • Mali 3 ay önce Şikayet Et
    Yorumlarda itrail toprak alıyor şikayetleri ama ingilizlerden bahseden yok aslında kıbrısı ingilzler yonetyor hertaraftada toprak alıyorlar peki itraili kim kurdu ingilizler demeki ingilizler kıbrısıda yahudilere verecekler kıbrıs hükümeti ingilizler kıbrısta ne yapıyorlar bi araştırsın yoksa ikinci yahudi devleti kurulmak üzere
    Cevapla
  • Gürhan 3 ay önce Şikayet Et
    Haberi yapan arkadaşım KIBRIS dediğinde Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın fiilen kontrol ettiği alan üzerinden tüm KIBRIS'ı kast ederek haber yapmanızı rica ederim. Diğer alan Kıbrıs değil. Diğer alan Enosis tarafından işgal edilmiş alan, Sözde Rum Yönetimi, Güney Kıbrıs veya kısaca Rum Tarafıdır. Onlar Türkleri tanımıyor o zaman bizde Rumları tanımıyoruz. Yok kabul ediyoruz.
    Cevapla
  • Alligator 3 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle vaad edilmiş topraklar planı başarıya ulaşacak 100 yıl içinde hemde. Karşısinda israile engel olabilicek hiç bir güc yok.
    Cevapla
  • Dr.Goebbels 3 ay önce Şikayet Et
    Yahudiler bana gülüyorlardi ama şimdi gulemiyorlar, çünkü durumun ağırlığının farkındalar. Yeni bir Hitler doğmaz ama insanlığın düşmanı olan bu soysuz ırka karşı da boş durulmaz
    Cevapla
  • Ali 3 ay önce Şikayet Et
    Sizi cehennemin dibine biz Türkler ucu edeceğiz biletinizi kestik o anı bekliyoruz
    Cevapla
  • Mehmet Canpolat 3 ay önce Şikayet Et
    Sen Yahudi değilsen,hayal kuruyorsun, şunu iyi bilin ki, İsrail lanetlenmiş bir kavimdir,en güçlü olduğu bir zamanda yeryüzünden Yahudileri silip atacağız inşaallah,
    Cevapla
  • Yavuz 3 ay önce Şikayet Et
    Yahudiler lanetli bir kavim cok az bir zaman kaldi yahudiler tarih olacak hemde lanetle.anilacak kuraninkerim acik soyluyor
    Cevapla
  • Önce VATAN 3 ay önce Şikayet Et
    yaptığın işi yarım bırakırsan ileriki dönemde önüne engel olarak çıkar, vede sorunlar yumağına dönüşür, 1974 yılında tamamını istila edeydik bu gün bunu düşünmezdik.
    Cevapla
  • CENKER 3 ay önce Şikayet Et
    Siz Kıbrıs A gittiniz mi.Beşparmaklardan sonra, 30km vadiden sonra Trodos Dağları Vardır. Ve Trodos dağlarında İngiliz üstleri vardır. Türk Ordusu Trodos Eteklerine kadar kontrol altına Aldı.Daha ileriye gittiği Zaman İnğiliz kuvvetleri ile Vuruşmak zorunda kalır. 1977 de 16 ay görev yaptım .. lütfen bilgi sahibi olmadığınız konularda boş konuşmayalım..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR