Kosova'dan tamamen euro'ya geçme kararı

Kosova Merkez Bankası (BQK), ülkede nakit ödeme işlemlerinde kullanılabilecek tek para biriminin euro olduğunu düzenleyen yönetmeliği onayladı. Kosova'nın euro'ya resmi olarak 1 Şubat'ta geçecek.

ABONE OL
GİRİŞ 18.01.2024 14:10 GÜNCELLEME 19.01.2024 09:22 DÜNYA
Kosova'dan tamamen euro'ya geçme kararı
Kosova'dan tamamen euro'ya geçme kararı

Kosova'da 1 Şubat'ta yürürlüğe girecek yönetmeliğe göre, nakit ödeme işlemlerinde ve Kosova Cumhuriyeti'ndeki ödeme sisteminde kullanılmasına izin verilen tek para birimi euro olarak belirlendi.

Euro dışındaki para birimleri, yalnızca fiziksel biçimde veya banka hesaplarında saklanabilecek, uluslararası ödemelerin yapılması ve döviz işlemleri için kullanılabilecek.

Ülkede euro banknot ile madeni paraların ve diğer para birimlerinin toplu olarak ülkeye giriş çıkışı Kosova Merkez Bankası'nın (BQK) münhasır hakkı olacak.

Kosova'da Sırpların çoğunlukta olduğu tüm yerleşim yerlerinde ödeme için Sırp dinarı kullanılıyor ve ülkede Sırbistan'a ait kurumlarda çalışanların maaşları, emekli maaşları, sosyal yardımlar ve çocuk yardımları da dinarla ödeniyor.

Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle ülkede Sırp dinarı kullanımının sonlanacağı belirtiliyor.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Şemseddin Sami 3 ay önce Şikayet Et
    Kosovada Bulgaristan da olduğu gibi hayat aniden pahalanacak.. İngiltere bile bu Alman tuzağına yakalanmamak için kendi para birimine geçiş yaptı..
    Cevapla
  • orhan 3 ay önce Şikayet Et
    Haahhhh simdi ayvayi yedin kosova. La neyettiniz siz.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Türkün parası Türk lirasıdır biz ahmakmiyiz Gevurun parasını kendi paramız yapıp sömürge olalım?
    Cevapla
  • Misafir 2 3 ay önce Şikayet Et
    Almanya 2000 de geçti sömürgemi oldu
    Cevapla
  • Osmanlı Başkenti 3 ay önce Şikayet Et
    Sebep? Tamamen bağımsızlıkdan vazgeçelim diyemi?
    Cevapla
  • 571 3 ay önce Şikayet Et
    Para olarak geçmek lazım kafa olarak değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR