Eski Mossad Başkanı'ndan "İsrail ilk kez kaybeder" uyarısı

Eski Mossad Başkanı Tamir Pardo, Gazze'deki savaşın, Hamas'ın elindeki 136 esirin ölümüyle bitmesi durumunda İsrail'in ilk kez kaybetmiş olacağını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 20.01.2024 10:06 GÜNCELLEME 20.01.2024 10:48 DÜNYA
Eski Mossad Başkanı'ndan "İsrail ilk kez kaybeder" uyarısı
Eski Mossad Başkanı'ndan "İsrail ilk kez kaybeder" uyarısı

İsrail Devlet Televizyonu KAN'a açıklamada bulunan Tamir Pardo, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya hitaben, "Eğer esirlerden vazgeçtiyse bunu kamuoyu önünde açıkça söylesin." ifadesini kullandı.

Pardo, "Savaşı 136 tabutla (Gazze'deki İsrailli esirler) bitirecek olursak İsrail ilk kez kaybeder. Devletin, vatandaşlarını gözden çıkarma ve onlara ihanet etme yanlışını düzeltmesi gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

ESİR AİLELERİNDEN EYLEM

KAN'ın başka bir haberinde ise İsrailli esirlerin ailelerinden onlarca kişinin, Netanyahu'nun evinin önünde oturma eylemi yapmak üzere Kayserya kentine hareket ettiği aktarıldı. Netanyahu hükümetine güvenlerini kaybettiklerini ifade eden esir aileleri, kendilerinin harekete geçeceğini belirtti ancak ayrıntı vermedi.

İsrail ordusuna göre, Gazze Şeridi'nde hala 136 İsrailli esir bulunuyor.

Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda Gazze'deki çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakılmıştı.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Sinan 3 ay önce Şikayet Et
    Sende gebereceksin birgün köpek
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    psikolojikmen savaşı kaybettik demeyin. Bir tarafta 156 esir diğer tarafta 10 binlerce çocuk,kadın, yaşlı insan öldürülmüş .Sizce savaşı kim kaybetmiş.Bu utanç hepimize yeter.:-(
    Cevapla
  • hasann 3 ay önce Şikayet Et
    Silahsız bir millete karşı saldırganlığınız sizin başarılı olduğunuzu göstermez! Şartlar eşit olduğunda başarıdan söz edilebilir!
    Cevapla
  • kamil 3 ay önce Şikayet Et
    Benekleri niye konuşmuyor yahudiler? Bu durumda esirler ölebilir.
    Cevapla
  • KEŞKE 3 ay önce Şikayet Et
    BEBELER katlediliyor....derdimiz İsrail mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR