İsrail'i "apartheid rejim" ilan ettiği ortaya çıktı

Harvard Üniversitesi'nde "Yahudi tarihi" uzmanı ve üniversite bünyesinde oluşturulan "antisemitizmle mücadele grubu" Eşbaşkanı Profesör Derek Penslar'ın, İsrail'in "apartheid rejim" olduğunu kabul eden bildiriye imza attığı ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.01.2024 15:22 GÜNCELLEME 20.01.2024 15:22 DÜNYA
İsrail'i "apartheid rejim" ilan ettiği ortaya çıktı
İsrail'i "apartheid rejim" ilan ettiği ortaya çıktı

ABD'deki Harvard Üniversitesi'nde "Yahudi tarihi" uzmanı ve üniversite bünyesinde oluşturulan "antisemitizmle mücadele grubu" Eşbaşkanı Profesör Derek Penslar'ın, İsrail'in "apartheid rejim" olduğunu kabul eden bildiriye imza attığı ortaya çıktı.

Penslar'ın ağustos ayında imzaladığı "Odadaki Fil" başlıklı bildiride, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun tartışmalı yargı düzenlemesi protesto edilirken, bu reform ile "milyonlarca Filistinliye yönelik yasa dışı işgalin arasında doğrudan bir bağlantı olduğu" kabul ediliyor.

"İsrail'in uzun süren işgali, tekrar söylüyoruz, bir apartheid rejimiyle sonuçlandı." ifadelerine yer verilen bildiride, İsrail siyasetinin "aşırı sağın giderek daha fazla etkisine girdiği" uyarısı yapılıyor.

Harvard Üniversitesi'ndeki antisemitizmle mücadele grubunun eşbaşkanı olarak atanan Penslar, Yahudi Araştırmaları Merkezi'nin de direktörlüğünü yürütüyor.

HARVARD-İSRAİL TARTIŞMASI

Harvard Üniversitesi, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını protesto eden öğrencilerin "antisemitik ifadeleri kullandığı" iddiasıyla eleştirilmişti.

İsrail'e tepki gösterilerini "düşünce özgürlüğü"​​​​​​​ kapsamında değerlendirdiği için eleştirilen ve istifa etmesi için baskı kurulan Harvard Üniversitesi Rektörü Claudine Gay, "hakkındaki kişisel tartışmaların üniversiteye zarar vermemesi için" 2 Ocak'ta görevinden ayrıldığını açıklamıştı.

Olayların ardından Harvard Üniversitesi bünyesinde "antisemitizmle mücadele grubu" adıyla akademik bir kurul oluşturulmuştu.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR