Husilerden tüm dünyaya Kızıldeniz önerisi! Çözüm yolunu açıkladılar

Yemen'de İran destekli Husiler, gemilerin Kızıldeniz'den geçmeleri için "İsrail ile bağlantıları olmadığını" açıklamalarının en basit çözüm olduğunu ve böyle yapan 64 geminin, Kızıldeniz'den güvenli bir şekilde geçtiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 22.01.2024 03:28 GÜNCELLEME 22.01.2024 09:24 DÜNYA
Husilerden tüm dünyaya Kızıldeniz önerisi! Çözüm yolunu açıkladılar
Husilerden tüm dünyaya Kızıldeniz önerisi! Çözüm yolunu açıkladılar

Son dakika Kızıldeniz haberleri: İsrail'in Husilerin Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Muhammed Ali el-Husi, X sosyal medya platformundan, konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Husilerden tüm dünyaya Kızıldeniz önerisi! Çözüm yolunu açıkladılar

"İSRAİL'LE BAĞLANTIMIZ YOKTUR İBARESİ KOYSUNLAR"

Husi, gemilerin Kızıldeniz'den güvenli bir şekilde geçmelerini sağlayacak en basit çözümün, otomatik tanımlama sistemlerinde "İsrail'le bir bağlantımız yoktur" ibaresini koymaları olduğunu ifade etti.

64 GEMİ GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE KIZILDENİZ'DEN GEÇTİ

Bu çözümün etkinliğini kanıtladığını dile getiren Husi, İsrail gemilerini hedef almaya başladıkları kasım ayından bu yana bu ibareyi kullanan 64 geminin güvenli bir şekilde Kızıldeniz'den geçtiğini aktardı.

Husi, İngiltere ve ABD'nin, Yemen'e düzenlediği saldırılarla en büyük zararı başta Avrupa olmak üzere dünyaya verdiğini kaydetti.

Husilerden tüm dünyaya Kızıldeniz önerisi! Çözüm yolunu açıkladılar

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 52 TÜMÜ
  • Hamit çalışkan 3 ay önce Şikayet Et
    Gaza gelmiceksin türk olarak her garibana her zaman vardır türk ama kendisi birlik saglayamamis filistin bir taraf Hamas bir taraf Abbas once kendi içinde birlik olacan başka ülkenin masası olmayacan yoksa kullanirlar ve harcarlar akıllı ve tek yumruk olacan ama önce o ülke
    Cevapla
  • Yusuf tok 3 ay önce Şikayet Et
    Zulkarnyn memleketi yemen
    Cevapla
  • ziyaretçi 3 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun hussilere bir sürü islam ülkesi var hiç bir ülke bu hussiler kadar olamadılar.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Neden Müslüman devletler karşı çıkmıyor çıkamaz lar çünkü o devletin başına o kirli eller getirdiler ondan adam direk tehdit ediyor sus otur oturduğun yerde diyor birkaç devlet konuşuyor savunuyor ama yeterli değil biz Müslüman devletleri bir olsak süper güç diye bir abd olamaz ama nerde herkes kelle koltukta geziyor sonumuz hayrola.
    Cevapla
  • Fatih 3 ay önce Şikayet Et
    Ya arkadaş neden muslumanlar bu kadar korkak ki neden sessiz hersey ellerinde mevcut amma velakin görüyoruz ki imkan yetmiyor o imkanı kullanacak iman lazım cesaret lazım
    Cevapla
  • Yorumcu 3 ay önce Şikayet Et
    Műslűmanlar korkak deyil gűcsűz iran gibi bir fitne var. Műslűman görűnűmlű munafık. Űlke. Anında satar műslűmanları. Kendinden olmayanı yahudiden daha kafir görűyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR