Türkiye'den İsveç'e NATO vizesi! ABD ve İsveç'ten son dakika Türkiye açıklaması

TBMM'de İsveç'in NATO üyeliğine onay verilmesinin ardından İsveç ve ABD'den peş peşe açıklama geldi. İsveç açıklamasında, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin İsveç'in üyeliği lehine oy kullanması pozitif" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.01.2024 23:33 GÜNCELLEME 24.01.2024 09:31 DÜNYA
Türkiye'den İsveç'e NATO vizesi! ABD ve İsveç'ten son dakika Türkiye açıklaması
Türkiye'den İsveç'e NATO vizesi! ABD ve İsveç'ten son dakika Türkiye açıklaması

Son dakika NATO haberleri: İsveç'in, Kuzey Atlantik Antlaşması'na (NATO) katılımına ilişkin protokolün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Karar sonrası İsveç ve ABD'den peş peşe açıklama geldi.

Türkiye'den İsveç'e NATO vizesi! ABD ve İsveç'ten son dakika Türkiye açıklaması

ABD'DEN AÇIKLAMA

Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Türk parlamentosunun İsveç'in NATO'ya katılım başvurusunu onaylayan oylamasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu karar ABD Başkanı Joe Biden için önemli bir öncelik olmuştur. İsveç, NATO'ya üyeliği ABD'yi ve İttifakı daha güvenli ve güçlü kılacak güçlü ve yetenekli bir savunma ortağıdır.

Türkiye'den İsveç'e NATO vizesi! ABD ve İsveç'ten son dakika Türkiye açıklaması

 

KRİSTERSSON: NATO'YA BİR ADIM DAHA YAKINIZ

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, TBMM'nin İsveç'in NATO üyeliğine onay vermesinin ardından resmi X hesabından yaptığı açıklamada, TBMM'nin kararını olumlu bulduğunu belirterek, "Bugün, NATO'ya tam üyeliğe bir adım daha yakınız." ifadesini kullandı.

Türkiye'den İsveç'e NATO vizesi! ABD ve İsveç'ten son dakika Türkiye açıklaması

'TBMM'NİN İSVEÇ'İN ÜYELİĞİ LEHİNE OY KULLANMASI POZİTİF'

İsveç Başbakanlığı'ndan açıklamada ise, "Bugün NATO'nun tam üyesi olmaya bir adım daha yaklaştık. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin İsveç'in üyeliği lehine oy kullanması pozitif" ifadelerine yer verildi.

'TÜRKİYE'NİN KARARINI BÜYÜK ÖLÇÜDE TAKDİR EDİYORUM'

 Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara Büyükelçisi Jeff Flake ise resmi X hesabından yaptığı açıklamada, İsveç’in NATO’ya katılımının önemini vurgulayarak, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bugün aldığı İsveç’in NATO’ya katılımını onaylama kararını büyük bir takdirle karşılıyorum. İsveç’in NATO’ya katılımı, bugün her zamankinden daha önemli olan İttifak’ın güçlendirilmesi yönünde atılmış kritik öneme sahip bir karardır. Türkiye’nin NATO İttifakı’na olan bağlılığı sarsılmaz ortaklığımızı açıkça ortaya koymaktadır. Türk halkına ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

'ŞİMDİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ONAY METNİNİ İMZALAMASINI BEKLİYORUZ'

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, "Türk Parlamentosunun bugün İsveç'in NATO üyeliği lehinde oy kullanması memnuniyet verici bir adım. Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onay belgesini imzalamasını bekliyoruz. İsveç NATO'nun güvenilir, destekleyici ve kararlı bir üyesi olacak" ifadelerine yer verdi.

ALMANYA: BU KARAR İTTİFAKIMIZI GÜÇLENDİRMEKTEDİR

Almanya'nın, TBMM’de İsveç’in NATO’ya katılımına ilişkin kanun teklifinin kabul edilmesinden memnuniyet duyduğu bildirildi.

Başbakan Olaf Scholz, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, TBMM'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylama kararının önemli ve doğru olduğunu vurgulayarak, "Bu karar ittifakımızı güçlendirmektedir. İsveç'in çok yakında Atlantik İttifakına resmen katılabileceğini umuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'den İsveç'e NATO vizesi! ABD ve İsveç'ten son dakika Türkiye açıklaması

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 327 TÜMÜ
  • Seyit 3 ay önce Şikayet Et
    Nato natoluğunu yapsa da( PKK ya binlerce tır dolusu mühimmat göndermese, desteklemese) Türkiye Cumhuriyeti olarak biz de bir rahatlasak.
    Cevapla
  • Hüseyin 3 ay önce Şikayet Et
    Şimdi senin ikiyüzlügunu göreceğiz Amerika ne bahane edip uçak parçalarını ve uçaklarımız vermemek için ne yapacaksin
    Cevapla
  • Derviş polat 3 ay önce Şikayet Et
    Bırakın Avrupa birliğini uçaklara onay verseler tamam diyecem 10 milyar dolarımız olduğu halde bu onayda verildi uçaklar verilmezse çok kötü olur kanaatindeyim saygılar
    Cevapla
  • 59101062895 3 ay önce Şikayet Et
    Birmilyarüçyüzbin dolar nerden çıkarıyorsun bu rakamı daha snlaşılmadı fiatta görüşülecek
    Cevapla
  • Mustafa 3 ay önce Şikayet Et
    Bunlarda ya bilerek yapıyorlar yada akılları biryere kaçmış Rusya savaş açsın istiyorlar galiba Amerika’nın planı Rusya’yı iyice zayıflatmak nükleer bir savaştan önce köşeye sıkıştırıp yok etmek gözüken kraken
    Cevapla
  • Adem23 3 ay önce Şikayet Et
    Yazık ki NE YAZİK
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR