Paris'te Gazze zirvesi

Mossad Başkanı Barnea ve beraberindeki heyetin, ateşkes ve esir takası görüşmeleri için Paris'e gitti. Barnea, CIA Direktörü Burns'ün yanı sıra Mısırlı ve Katarlı yetkililerle de görüşecek.

ABONE OL
GİRİŞ 28.01.2024 16:36 GÜNCELLEME 28.01.2024 17:02 DÜNYA
Paris'te Gazze zirvesi
Paris'te Gazze zirvesi

İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad'ın Başkanı David Barnea ve beraberindeki heyetin, Hamas'la ateşkes ve esir takası anlaşması görüşmeleri için Fransa'nın başkenti Paris'e gittiği belirtildi.

İsrail'le Hamas'a sürpriz ateşkes teklifiİsrail'le Hamas'a sürpriz ateşkes teklifi

Sky News Arapça kanalının haberine göre, Barnea'nın başkanlığını yaptığı İsrail heyeti, ABD'li, Katarlı ve Mısırlı yetkililerle ateşkes ve esir takası anlaşması üzerine görüşmeler gerçekleştirmek üzere bugün Paris'e vardı.

Mossad Başkanı Barnea'nın bu akşam saatlerinde, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns'ün yanı sıra Mısırlı ve Katarlı yetkililerle de görüşmesi bekleniyor.

ABD basınında 25 Ocak'ta, ABD Başkanı Joe Biden'ın, CIA Direktörü Burns'ü, Hamas ile İsrail arasında ateşkes ve büyük çaplı esir takası anlaşmasına ilişkin görüşme yapmaya göndereceği ileri sürülmüştü.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Hakan Taşçı 2 ay önce Şikayet Et
    Dünyada arabulucu müslüman ülke kalmadı mı Katar iyi gidiyordu.Yaoay bir sorun oluşturuldu.Hamas lliderlerine avrupada suikast düzenlenebilir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR