Ürdün'de ABD üssüne saldırı: 3 asker öldü, çok sayıda yaralı var! Biden'dan açıklama!

Ürdün-Suriye sınırında ABD üslerine saldırı gerçekleştirildi. İnsansız hava aracı ile yapılan saldırıda, 3 ABD askeri öldü, en az 25 ABD askeri yaralandı. ABD Başkanı Biden'dan saldırıya ilişkin açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.01.2024 20:31 GÜNCELLEME 28.01.2024 20:37 DÜNYA
Ürdün'de ABD üssüne saldırı: 3 asker öldü, çok sayıda yaralı var! Biden'dan açıklama!
Ürdün'de ABD üssüne saldırı: 3 asker öldü, çok sayıda yaralı var! Biden'dan açıklama!

Son dakika haberine göre, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan üsse düzenlenen dron saldırısında 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, 25 ABD askerinin de yaralandığı duyuruldu.

7 EKİM'DEN BU YANA İLK KEZ ABD ASKERLERİ ÖLDÜRÜLDÜ

ABD basınında yer alan haberlerde, söz konusu üssün adının Tower 22 olduğu ve İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana ilk kez Orta Doğu'da ABD askerlerinin öldürüldüğü ifade edildi.

Tower 22 ilk kez hedef alınırken, 7 Ekim’den bu yana Irak ve Suriye'de ABD askerlerinin bulunduğu üslere yönelik 158’den fazla saldırı düzenlendi.

Ürdün hükümet sözcücü, ABD askerlerini hedef alan saldırının kendi topraklarında gerçekleşmediğini açıkladı.

ABD BAŞKANI BIDEN'DAN AÇIKLAMA! İRAN'I HEDEF GÖSTERDİ

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün’deki ABD üssüne düzenlenen dron saldırısı hakkında yaptığı açıklamada, “Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan üsse düzenlenen dron saldırısıyla ilgili İran’ı hedef gösterdi.



Biden, "Dün gece Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınında konuşlanmış güçlerimize insansız hava aracıyla yapılan saldırıda 3 ABD askeri öldürüldü ve çok sayıda kişi de yaralandı. Bu saldırıyla ilgili gerçekleri hala topluyor olsak da, bunun Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz. Hiç şüpheniz olmasın tüm sorumlulardan bizim seçtiğimiz bir zamanda ve şekilde hesap soracağız" dedi.

Söz konusu saldırının "alçak bir saldırı" olduğunu ifade eden Biden, saldırıda ölen askerleri vatansever olarak nitelendirerek, “Hep birlikte ailelerine karşı taşıdığımız kutsal sorumluluğu yerine getireceğiz. Onların onuruna, şanına layık olmaya çalışacağız. Terörle mücadele konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz” dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 540 TÜMÜ
  • hüseyin deniz 3 ay önce Şikayet Et
    beter olun kafir oğlu kafirler. İnşaallah sonunuz gelecek
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Geberin
    Cevapla
  • Cem 3 ay önce Şikayet Et
    Geberin hepiniz düşmanlar...
    Cevapla
  • Soner Sahin 3 ay önce Şikayet Et
    aman ne de vatansever para sever dese dogruyu soylemis olurdu,ben uzun yillar Abd'de bulunan biri olarak bu Abd milletinin dininin imaninin para oldugunu cok iyi biliyorum,bunlar sekuler ve paracidir baska bir sey umurlarinda degildir bunlarin,hristiyanlik bunlar icin sadece bir simgedir yoksa kendi hayatlarinda hic bir baglayici bir tarafi yoktur olusturduklari yapay din inanclarinin
    Cevapla
  • AHMET UZUN 3 ay önce Şikayet Et
    Irak'ta nükleer tesis var diye bahane ürettiler, Halbuki Irak'ta öyle bir şey yoktu. Allah'tan korkmadan tüm dünyadan da utanmadan Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun öyle bir tesis yok diye raporuna rağmen Irak'a saldırmadılar mı? Hem de göz baka baka saldırdılar. Emperyalistler. Amerikan filmleri hep şiddet içeriklidir. Kızılderilileri tamamen yok ettiler, Sonları yakındır inşaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR