Erdoğan 14 Şubat'ta Mısır'a gidecek: Dikkati çeken Refah iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ilişkileri güçlendirmek için 14 Şubat'ta Mısır'a ziyarette bulunacağı belirtildi. Liderlerin görüşmede; iki ülke ilişkileri, Gazze'deki İsrail saldırıları ve ateşkesle, Doğu Akdeniz meselesini görüşmesi bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.02.2024 09:35 GÜNCELLEME 01.02.2024 09:40 DÜNYA
Erdoğan 14 Şubat'ta Mısır'a gidecek: Dikkati çeken Refah iddiası
Erdoğan 14 Şubat'ta Mısır'a gidecek: Dikkati çeken Refah iddiası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 14 Şubat'ta Mısır'ı ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Sisi'yle bir araya geleceği ifade edildi.

Erdoğan ve Sisi'nin, 2013'ten sonra kopan ikili ilişkileri onarmak ve geliştirmek için görüşeceği kaydedildi.

Ziyaret resmi olarak duyurulmadığı için adının açıklanmasını istemeyen ama konuyla alakalı Bloomberg'e bilgi veren Türk yetkililer, görüşmede, Gazze'deki Filistinlilere insani yardımların ulaştırılmasının ve savaşın sona erdirilmesinin ele alınacağını kaydetti.

Bir önemli başlık da Doğu Akdeniz olacak. Erdoğan'ın, ülkeler arasındaki ikili ticareti derinleştirmenin öneminden bahsedeceği ve Doğu Akdeniz'deki enerji hatlarına ilişkin deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasını masaya getireceği aktarıldı.

Söz konusu ziyaret, 2013'ten bu yana Mısır'a yapılan ilk ziyaret olacak.

Mısır ve Türkiye, ilişkileri yeniden başlatmak için yaklaşık 2 yıldır görüşüyordu. Heyetler üzerinden başlayan görüşmeler sonucunda, en son Dışişleri Bakanları bir araya gelmişti.

Erdoğan ve Sisi ise, G-20 Zirvesi ve Katar'ın ev sahipliği yaptığı Dünya Kupası'nın açılış töreninde bir araya gelmişti.

REFAH İDDİASI

Middle East Eye'a konuşan Türk yetkililer ise, Erdoğan'ın, 1 milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinliye ev sahipliği yapan Gazze'deki Refah Bölgesi'ni de Filistinlilere destek vermek amacıyla ziyaret edebileceğini söyledi. Ancak, bu konuda alınmış kesin bir kararın olmadığı belirtildi.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail ve Kıbrıs MEB'i sorununa takılmaksızın , Doğu Akdenizde , İskenderiye - Finike arası askı doğalgaz boru hattı inşa edilebilir . Belli yüzer platform istasyonlar inşa edilebilir , Boru hattı , çelik ve fiber kablolar ile deniz tabanına tutturulabilir ve 50 m derinlikte askıda durabilir . Yeni bir teknoloji denemeliyiz .
    Cevapla
  • A.A.A 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail, Mısırdan aldığı destekle Gazze'ye Saldırıyor. Eğer Mısır Refah Gümrük Kapısını Açsın, Savaş anında Biter.!!
    Cevapla
  • Kerem 2 ay önce Şikayet Et
    İnşallah esatlada görüşülür anlaşılır Suriyeliler de yurtlarına donerler
    Cevapla
  • Sefergörev 2 ay önce Şikayet Et
    Sisi firauna güven olmaz .
    Cevapla
  • Ülkemiz 2 ay önce Şikayet Et
    İslam birliği açısından önemli .Gazze içinde.Fakat Cumhurbaşkanı çok dikkat etmeli.Güvenliği çok yüksek seviyede tutulmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR