Akaryakıt tankeri patladı, ölü ve yaralılar var

Doğu Afrika ülkesi Kenya'da meydana gelen patlama yüreği ağza getirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri gördükleri karşısında şaşkına döndü.

ABONE OL
GİRİŞ 02.02.2024 11:30 GÜNCELLEME 02.02.2024 15:01 DÜNYA
Akaryakıt tankeri patladı, ölü ve yaralılar var
Akaryakıt tankeri patladı, ölü ve yaralılar var

Kenya'nın başkenti Nairobi'de dün gece petrol taşıyan gaz tankeri patladı. Adeta geceyi aydınlatan elim hadisede hayatını kaybedenlerin ve yaralıların sayısı duyanları üzdü. Gaz tankeri patladı ve ateş topu haline geldi. Patlamanın gece olması olası bir faciayı engelledi.

Gaz yüklü kamyon patladı. Patlamanın yakınındaki evler kullanılmaz hale geldi. Gecenin geç saatlerinde olan kazada üç kişi hayatını kaybetti. Patlamanın etkisiyle evlerinde bulunan en az 222 kişi yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları çevre hastanelere kaldırdı. 

Patlama için soruşturma açıldı. Patlamanın ilk nedeni bilinmiyordu. 

 

 GÜNCELLEME: EMBAKASI YANGIN OLAYI

Nairobi, Embakasi'deki Kabansora yakınlarındaki Kentainers Company ltd'de yangın çıktı.

Yangın çıktığında şirket gaz tüplerini yeniden dolduruyordu ve çok sayıda kişi yaralanıp hastaneye kaldırıldı. Şirketin bulunduğu bina ise ağır hasar gördü. Yangının nedeni henüz bilinmiyor.

Bölgeye itfaiye ekiplerinin sevk edilmesi de dahil olmak üzere kurtarma operasyonları devam ederken halkın bölgeden uzak durması tavsiye ediliyor.

Sayın (Dr.) Isaac Mwaura CBS

Hükümet sözcüsü

 

KAYNAK : Haber7
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR