Blinken 5. kez Orta Doğu turuna çıkıyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 7 Ekim'in ardından 5. kez Orta Doğu'ya giderek Gazze'deki son durumu ve esir takasına ilişkin süreci muhataplarıyla değerlendirecek.

ABONE OL
GİRİŞ 03.02.2024 02:39 GÜNCELLEME 03.02.2024 02:39 DÜNYA
Blinken 5. kez Orta Doğu turuna çıkıyor
Blinken 5. kez Orta Doğu turuna çıkıyor

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Blinken, 4-8 Şubat tarihleri arasında Suudi Arabistan, Mısır, Katar, İsrail ve Batı Şeria'yı ziyaret edecek.

Açıklamaya göre Blinken, esir takasının gerçekleşmesi ve "insani aranın" verilebilmesi için taraflar arasında anlaşma zeminini yeniden yoklayacak ve Gazze'de insani yardımların ulaştırılabilmesi için ilgili ülkelerle görüşecek.

İsrail ile Filistin arasında kalıcı bir barış tesis edilebilmesi için diplomatik görüşmeler de yapacak Blinken'ın gündemindeki bir diğer başlık da Kızıldeniz'deki Husi saldırılarıyla ilgili son durum olacak.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Şeytan turlarına devam ediyor.
    Cevapla
  • vatan 3 ay önce Şikayet Et
    çok ilginç bir dünyada yaşıyoruz bu alçak ve sefil yahudileri Allah ne zaman kahredecek...
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 3 ay önce Şikayet Et
    Blinke 5 değil binlerce defada turlasanda amaç barış değil.barışa giden yolu engellemektir.israilin ömrünü uzatmaktır.işe yaşanılacak Engel ve tuzaklarını ortadan kaldırılacak inşallah.İslam yükselecek batıl yok olacaktır.Son çırpınşlar kurtaramayacaksınız.Allah Nuruunu tamamlayacak İslam devleti kurılacak kıyamet ondan sonra kopacak sizin değil Alah istediği :zaman kıyamet kopaca
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Onu orda sağ bırakmazlar inşallah
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR