Kırgızistan tedavi için Türkiye'ye gönderdi!

Kırgızistan Sağlık Bakanı Alımkadır Beyşenaliyev, tedavilerinin devam etmesi için 4 yaralıyı Türkiye'ye gönderdiklerini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.02.2024 07:26 GÜNCELLEME 04.02.2024 09:02 DÜNYA
Kırgızistan tedavi için Türkiye'ye gönderdi!
Kırgızistan tedavi için Türkiye'ye gönderdi!

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Uluslararası Manas Havaalanı'na, sağlık ekipleri ve refakatçıların eşliğinde ambulanslarla getirilen yaralılar sedyelerle Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı uçağına alındı.

Sağlık Bakanı Beyşenaliyev, burada yaptığı açıklamada, Bişkek Merkezi Isı ve Enerji Santrali'ndeki kazada ağır yaralanan 2 kişi ve 17 Ocak'taki helikopter kazasında yaralanan 2 askerin, tedavileri için Türkiye'ye gönderildiğini belirtti.

Uçakta, 4 yaralı, 4 refakatçı ve 4 doktor toplam 12 kişinin bulunduğunu ifade eden Beyşenaliyev, yaralıların Türkiye'ye nakledilmesi için Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un Cumhurbaşkanlığına ait TU-154 tipi yolcu uçağını tahsis ettiğini söyledi.

Başkent Bişkek'te evlere sıcak su ve kışın ısıtma hizmeti sağlayan Bişkek Merkezi Isı ve Enerji Santrali'nde (Merkezi Isıtma Kurumu) 2 Şubat'ta çıkan yangında 2'si ağır 5 kişi yaralanmıştı.

Kırgızistan Sağlık Bakanı Beyşenaliyev, Cumhurbaşkanı Caparov'un talimatları üzerine Türk mevkidaşıyla iletişim kurarak yardım istemişti.

Bunun üzerine, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığına bağlı Kocaeli Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi doktorları Ethem Öztürk ve Engin Çetin bu sabah Bişkek'e gelmişti.

Kırgızistan Savunma Bakanlığına ait poligonda, 17 Ocak'ta eğitim uçuşu yapan Mi-8 tipi askeri helikopter, inişi sırasında düşmüş, pilot yaşamını yitirirken, 10 kişi yaralanmıştı.

KAYNAK : AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • HIDIR BUDUR 2 ay önce Şikayet Et
    "Artık Türkiye de yaşanmaz. Terki diyar ediyorum" diyen doktorlarımız gitse de yine de demekki sağlık tedavi dururmumuz iyi. Avrupa da Fransa İngilteredeki doktor ve tıp skandallarını gördükçe yine de iyi durumda olmamızın resmi galiba bu haberler..
    Cevapla
  • Cengiz 2 ay önce Şikayet Et
    İleri geri konuşanlara diyorum korkmayın hiç bir şeyi beleşe yaptığı yok. Alt üstü 4 yaralı. Almanyaya da gidebilirlerdi. Türkiyeye getirdiyseler demek türk kardeşlerine güvenmişler. Yani sizleri adam insan olarak sevip saydıkları her şeyden önce yakın abi kardeş gördükleri için yoksa...
    Cevapla
  • mahmut dereli. 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye kimden fersah fersah geride ? Batıdan değil mi ? Peki 20 yıl önceki fark ile bugün arasında müspet gelişme var mı yok mu ? Tabiki gerideydik hala gerideyiz amma dün derdimiz büyüktü laiklik dedikleri lanet olasıca olgu bahane edilerek atılan atılacak adımlar akamete uğratıldı yeşil sermeye hikayeleri 28 şubat günleri gelişiyoruz kolay değildir geriden gelmek kompleks yapmaya gerek yok
    Cevapla
  • kardeş 2 ay önce Şikayet Et
    Kardeşlerimize sahip çıkmayacazda kime çıkacaz ! Allah devletimize güc versin. Yaralılarda tez zamanda şifa bulur inşallah.
    Cevapla
  • Kayı Boyu 2 ay önce Şikayet Et
    Yardım isteyeni Hristiyan bile olsa geri çevirmeyin. Allah mutlak karşılığını verir, siz farkında olmazsınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR