Kanada’da yabancılara konut satışı yasağı 2027’ye kadar uzatıldı

Kanada, vatandaşlarının yaşadığı ev bulma sorunu nedeniyle 1 Ocak 2025'te sona erecek olan yabancılara konut satışı yasağını 1 Ocak 2027'ye kadar uzattı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.02.2024 20:16 GÜNCELLEME 04.02.2024 21:10 DÜNYA
Kanada’da yabancılara konut satışı yasağı 2027’ye kadar uzatıldı
Kanada’da yabancılara konut satışı yasağı 2027’ye kadar uzatıldı

Kanada’da yabancılara konut satışı yasağı iki yıl daha uzatıldı. Kanada, vatandaşlarının yaşadığı ev bulma sorunu nedeniyle 1 Ocak 2025'te sona erecek olan yabancılara konut satışı yasağını 1 Ocak 2027'ye kadar uzattı.

Kanada Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland yaptığı açıklamada, "Kanadalılar için konutları daha uygun fiyatlı hale getirmek için mümkün olan tüm araçları kullanarak, şu anda 1 Ocak 2025'te sona erecek olan yabancı mülkiyet yasağını 1 Ocak 2027'ye kadar uzatılacak" dedi.

Kanada hükümeti, yabancılara konut satışının ülke genelindeki şehir ve kasabalardaki konut piyasalarına fiyat artmasına yönelik endişeleri artırdığını açıkladı. Geçtiğimiz ay Kanada’da konut krizi nedeniyle uluslararası öğrenci izinlerini iki yıl süreyle sınırlandırılacağı açıklanmış, bazı öğrencilere ise mezun olduktan sonra çalışma izni verilmeyeceği ifade edilmişti.

Öte yandan söz konusu yasa ilk olarak 2023 Ocak itibariyle uygulamaya konulmuştu.

KAYNAK : İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • ali 2 ay önce Şikayet Et
    Reisin bildiği vardır devlet yönetmek kolay değil
    Cevapla
  • Erdal 2 ay önce Şikayet Et
    herkes bizde neden yapmıyor deniliuor ama bizim emlakci ve ev sahipleri parayı gordumu hemen zıplar bı yolunu illaki bulur uckagit dendinmi bizim milletin eline kimse şu dokemez sonrada çıkıp ağlarlar heryer yabancı doldu diye
    Cevapla
  • adanali 2 ay önce Şikayet Et
    DARISI bize .
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bize gelsinler hemde vatandaş yapalım
    Cevapla
  • -Gözlemci 2 ay önce Şikayet Et
    yabancıya kesinlikle toprak satılmamalı..gerekirse şerk düşülmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR