İsrail Savunma Bakanı'ndan Refah'a saldırı mesajı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, 7 Ekim'den bu yana devam eden bombardımanlar nedeniyle yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a saldıracaklarının sinyalini verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.02.2024 23:11 GÜNCELLEME 06.02.2024 10:01 DÜNYA
İsrail Savunma Bakanı'ndan Refah'a saldırı mesajı
İsrail Savunma Bakanı'ndan Refah'a saldırı mesajı

Gallant, düzenlediği basın toplantısında Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları üyelerinin yarısının 7 Ekim'den bu yana düzenlenen saldırılarda öldürüldüğü veya ağır yaralandığını ileri sürdü.

"SAVAŞ TARİHİNDEKİ EN KARMAŞIK OPERASYONLARDAN BİRİ"

Kassam Tugaylarının 18 taburunun dağıtıldığını öne süren Gallant, İsrail ordusunun Gazze'deki kara saldırılarının "savaş tarihindeki en karmaşık operasyonlardan biri" olduğunu söyledi.

"HAMAS'IN SON KALESİ REFAH'A DA ULAŞACAĞIZ"

Gallant, geri kalan Kassam Tugayları taburlarının Gazze'nin merkezinde ve Refah'ta olduğunu iddia ederek, "Gazze Şeridi'nin merkezinde ve güneyinde henüz savaşmadığımız yerlere, özellikle Hamas'ın son kalesi Refah'a da ulaşacağız." ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün yaptığı açıklamada Mısır sınırında yer alan ve İsrail’in saldırılarından kaçan yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı Refah kentine kara saldırısı başlatacaklarının işaretini vermişti.

Gallant ise 1 Şubat’ta Gazze Şeridi'nin Han Yunus bölgesindeki İsrail birliklerini ziyaretinde yaptığı açıklamada, kara saldırılarını Mısır sınırındaki Refah kentine taşıyacaklarını söylemişti.

YENİ SOYKIRIM DÖNGÜSÜ

Filistin yönetimi de İsrail'in saldırılarının, Refah kentine taşınmasının, "yeni bir soykırım döngüsü" anlamına geleceğini ve bunun 1,5 milyon Filistinliyi tehdit ettiğini belirtmişti.

Gazze Şeridi'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah kenti, İsrail saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen binlerce kişinin kente sığınmasıyla birlikte 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze'nin yaklaşık yarı nüfusuna ev sahipliği yapıyor.

İsrail güçleri, Refah kentini sık sık hava saldırılarıyla hedef alıyor. İsrail'in Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak yerlerinin kalmayacağından endişe ediliyor.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 51 TÜMÜ
  • Ahmet Karaosmanoğlu 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail Refaha saldırsın Türkiye bir şey demesin Dünyadaki bütün üyeliklerimden istifa edeceğim artık Allah c.c. dan başka kimsem olmayacak. zalimlere 7/24 YA KAHHAR YA KAHHAR YA KAHHAR.
    Cevapla
  • hunlar 2 ay önce Şikayet Et
    Sonunu< yaklaştı az kaldı acınaçak hale düşeçeksiniz.mazlumların ahı sizden çıkaçak.
    Cevapla
  • A.A.A 2 ay önce Şikayet Et
    Sivil Toplum Örgütleri ve Futbol Kulüpleri Başkanları Toplumu RAFAH Kapısının Mısır tarafına Yürüyüş ve Protesto için Davet Etmeli.. Bu gün Filistine yapılan, Yarın Size yapılır Sloganı altında Halkı Toplamalı.
    Cevapla
  • Koli 2 ay önce Şikayet Et
    La Hitler bile siyonizm için çalışmış! Dünyayı acındıracak katliam yapan siyonist yahudiler! Devlet kurulması için kendilerini katlettiler!!!!
    Cevapla
  • Türk 2 ay önce Şikayet Et
    Allah bu zalim siyonistlerin helakını yakınlaştırsın.. Amin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR