İsveç Kur'an-ı Kerim yakan Momika'yı sınır dışı edecek

İsveç Göç Mahkemesi, Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonları gerçekleştiren Iraklı Salwan Momika'nın oturum vizesi bittikten sonra sınır dışı edilmesi kararını onadı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.02.2024 19:31 GÜNCELLEME 07.02.2024 19:32 DÜNYA
İsveç Kur'an-ı Kerim yakan Momika'yı sınır dışı edecek
İsveç Kur'an-ı Kerim yakan Momika'yı sınır dışı edecek

İsveç devlet radyosu SR, Göçmenler Ofisi'nin ur'an-ı Kerim yakma provokasyonları gerçekleştiren Iraklı Salwan Momika hakkında aldığı sınır dışı edilme kararını Göçmen Mahkemesi'nin onayladığını duyurdu.

Mahkeme, Momika'nın oturma izni başvurusuyla ilgili yanlış bilgi verdiğini ve bu yüzden sınır dışı edilme kararı alındığını açıkladı.

Göçmenler Ofisi Ekim 2023'te, Momika'nın 16 Nisan 2024'e kadar çalışma ve oturma izninin bulunduğunu, bu tarihten sonra sınır dışı edileceğini duyurmuştu.

Momika, karara itiraz edip davayı Göç Mahkemesi'ne götürmüştü.

İSVEÇ VE DANİMARKA'DA KUR'AN-I KERİM'E YÖNELİK PROVOKASYONLAR

Salwan Momika, başkent Stockholm'de Kurban Bayramı'nın birinci gününe denk gelen 28 Haziran'da, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermişti.

Momika, 20 Temmuz'da da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde, 31 ve 14 Temmuz'da İsveç Parlamentosu önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı. Momika, 24 Ağustos'ta da Stockholm Camisi önünde tekrar Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Momika'nın 3 Eylül'de Malmö kentinde, polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakması ve onu engellemeye çalışan 15 kişinin gözaltına alınması nedeniyle protestolar düzenlenmişti.

Momika son olarak 21 Ekim'de Stockholm'ün merkezinde İsrail'e destek mitingi yaparak Kur'an-ı Kerim ve Filistin bayrağı yakmıştı.

DANİMARKA'DA KUR'AN-I KERİM VE KUTSAL KİTAPLARI YAKMA PROVOKASYONLARI YASAKLANDI

Danimarka'da Kur'an-ı Kerim ve kutsal kitapları yakma provokasyonları yasaklandı

Danimarka Parlamentosu 7 Aralık 2023'te kutsal kitapların yakılmasını ve bu kitaplara saldırıları yasa dışı kılan yasa tasarısı kabul etmişti.

Yasayı ihlal edenlere para cezası ya da iki yıla kadar hapis verilebileceği açıklanmıştı.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 80 TÜMÜ
  • İklimDeğişikliği 2 ay önce Şikayet Et
    Gafil Kendi menfi çıkarı uğruna islamı dinini ve Kuranı kerime hakaret etti. bu hadsizligi yapan tüm inançlara saygısızlık eder ve kötü örnek olur.Türkiyede yaşanan kilise olayında dinsiz siyonistlerin parmağı olduğu aşikar.Dinsel ve mezhepsel savaş çıkartma peşindeler lakin başarılı olamayacaklar.Siyonistlerin Dinsiz bir Avrupa toplumu oluşturma emelleri ise asla başarılı olamayacak.
    Cevapla
  • Haydar hko 2 ay önce Şikayet Et
    Zaten ırağa iyade edilecektir bak seni nasıl yakıyorlar Bağdat'a ibreti alem için
    Cevapla
  • Kenan 2 ay önce Şikayet Et
    Hadi bunu yapan hristiyanlari veya ateistlerin islam düsmanligini anlarim, ama müslüman olan bir ülkede yetismis birisinin yapmasi hakikaten insanin kanina dokunuyor. Bu tutum hristiyanlarin veya ateistlerin elini güclendirmek icin yapilmis bir durumdur. Bakin kendi milletiniz yakiyor bize niye kiziyorsunuz dercesine
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Momika, seni memleketin Irak da karşılamak için yüzbinler hava alanına akın edecek. Ne kadar çok sevildiğini inş. geldiğinde anlayacaksın
    Cevapla
  • Gurbetci66 2 ay önce Şikayet Et
    Misafir saygi hürmetle yine tam isabet. )) Dilerim ki yorumcular sizin gibi isabetli yorum yapsin bazen bazi yorumlara yazacak okuyacak cevap bulamiyorum saygilar.
    Cevapla
  • mert 2 ay önce Şikayet Et
    İsveç mademki ciddiyse o haini IRAKa iade etsin!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR