Oğullarının harcaması Bakan'ı istifa ettirdi

İskoç Bakan Matheson, yaklaşık 11 bin poundluk (425 bin TL) kamuya ait mobil cihazının internet faturasıyla ilgili eleştirilere son noktayı koyarak istifa etti. İnternetin, oğulları tarafından 2022'deki Fas tatilinde kullanıldığı belirtildi

ABONE OL
GİRİŞ 09.02.2024 15:02 GÜNCELLEME 09.02.2024 15:19 DÜNYA
Oğullarının harcaması Bakan'ı istifa ettirdi
Oğullarının harcaması Bakan'ı istifa ettirdi

İskoçya Sağlık Bakanı Michael Matheson'ın, devlet tarafından sağlanan mobil cihazının 11 bin poundluk internet faturası basına yansımış, yüklü bir şahsi faturayı kamuya ödettiği gerekçesiyle eleştirilerin merkezinde yer almıştı.

Bakan Matheson, daha sonra faturayı şahsi bütçesinden ödeyerek özür dilemiş ve mobil cihazının internet hizmetinin 2022 yılında Fas'ta tatildeyken oğulları tarafından kullanıldığını açıklamıştı.

Matheson, "Bunun (harcama), hükümetin gündemini ilerletme konusunda dikkat dağıtıcı bir unsur haline gelmemesini sağlamak için şimdi istifa etmek benim ve hükümetin çıkarınadır." diyerek istifa etti.

KAYNAK : DHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR