Eski Mossad başkanından çok konuşulacak açıklama! Tamamen çekilmeliyiz

İsrail'in istihbarat servisi olan Mossad'ın 2016-2021 yılları arasında başkanlığını yürüten Yossi Cohen yaptığı açıklamalar ile ülkesinde şok etkisi yarattı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.02.2024 19:06 GÜNCELLEME 09.02.2024 19:36 DÜNYA
Eski Mossad başkanından çok konuşulacak açıklama! Tamamen çekilmeliyiz
Eski Mossad başkanından çok konuşulacak açıklama! Tamamen çekilmeliyiz
  • Haber7 - ÖZEL / Emir Yücel

İsrail 7 Ekim tarihinden bugüne kadar Gazze’de tüm savaş suçlarını işleyerek on binlerce masum sivili katletti. Yapılan insanlık dışı saldırılar ile Gazze’yi tamamen yerle bir eden işgalci İsrail, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin başvuruları sonucunda Lahey’de bulunan Uluslararası Adalet Divanında soykırım suçuyla yargılanmasına hükmedildi. 

Dünyanın her yerinde yapılan protesto yürüyüşleriyle de İsrail'in saldırıları lanetlendi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’da yaptığı konuşmalarında İsrail’i birçok kez terör devleti olarak ilan etmişti.

Son olarak, Binyamin Netenyahu’dan sonra İsrail Başbakanı olarak göreve gelmesi konuşulan eski Mossad Başkanı Yossi Cohen yaptığı açıklamalar ile çok konuşulmaya başlandı. 2016-2021 yılları arasında Mossad Başkanlığı yapan Cohen Gazze’den tamamen çekilmeliyiz diyerek İsrail’de yeni tartışmalara yol açtı. Yossi Cohen, yeni Mossad Başkanı David Barnea ile sık sık fikir ayrılığı yaşamasıyla da konuşuluyordu.

“GAZZE’DEN TAMAMEN ÇEKİLMELİYİZ”

Mossad’ın eski başkanı Yossi Cohen’ın İsrail’de ses getiren konuşmasından bir bölüm:

“Gazze’de liman ve havaalanı bulunuyor. Amerika’da bulunan Manhattan tarzında bir yer olarak görüyorum.  Bu sebepten ötürü o bölgeyi bağımsız bir siyasi varlık olarak tanımamız gerekiyor. İsrail olarak, Gazze’den tamamen çekilmeliyiz.” İfadelerini kullandı.

“İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜME HAYIR DİYEMEYECEK”

İsrail’in Gazze saldırıları başladığında Netenyahu hükümetine sonsuz destek veren ABD Başkanı Joe Bıden’ın da yakın zamanda, İsrail’in tüm savaş suçlarını işleyerek yaptığı operasyon kararlarından rahatsız olduğu ve yeni açıklamalar ile Netenyahu hükümetinin politikalarını değiştirmesi gerektiğini ifade etmişti.

“İsrail’in Gazze’yi “ayrım gözetmeden” bombalayarak, gördüğü uluslararası desteği kaybediyor. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun sertlik yanlısı hükümetini değiştirmek zorundadır. Netenyahu hükümeti uluslararası desteğini de kaybetmeye başlamıştır. Gelecekte iki devletli bir çözüme hayır diyemeyecekler” dedi.

 

 

                                                                                      

KAYNAK : Haber7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 42 TÜMÜ
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Allah'ımAllahım sen herşeyi ğörüb ğözetensin bu İsrail'in altını üstüne ğetiriver yâ Rabbi amiiin amiiin amiiin Allah'ım
    Cevapla
  • Osmanlı Başkenti 2 ay önce Şikayet Et
    Ellerin dert görmeye gerçek tarihi okumuş anlamış serdar kardeşim benim...
    Cevapla
  • Gerçek Akıncı 2 ay önce Şikayet Et
    Biz bir beldeyi yok etmek istersek, varlık ve güç sahibi ileri gelenlerine uyarımızı yaparız, buna rağmen bozgunculuk yaparlarsa böylece söz hak olur. Ve onu helak ederek yok ederiz.
    Cevapla
  • Serdar 2 ay önce Şikayet Et
    Bence siz pılınızı pırtınızı toplayıp Ukrayna ve Kuzeydoğu Yunanistan'a göç edin.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 2 ay önce Şikayet Et
    1948 dönmek bile yetmeyecek size, kökünüz kurusun İnşaAllah, gargat ağacı dikmeniz bile sizi kurtarmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR