Mısır'dan Hamas'a uyarı: 2 hafta süre verdi

Mısır yönetiminin, Hamas'ı Refah'a kara saldırısı yapmayı planlayan İsrail ile 2 hafta içinde bir anlaşmaya varması yönünde uyardığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.02.2024 19:35 GÜNCELLEME 11.02.2024 19:47 DÜNYA
Mısır'dan Hamas'a uyarı: 2 hafta süre verdi
Mısır'dan Hamas'a uyarı: 2 hafta süre verdi

ABD merkezli The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine göre, İsrail ile Hamas arasında esir takası ve ateşkes anlaşması için arabulucu olan Mısır, Hamas'ı İsrail ile 2 hafta içinde anlaşmaya varması yönünde uyardı.

Kahire yönetimi, Hamas'ın 2 hafta içinde İsrail ile esir takası ve ateşkes konusunda bir anlaşmaya varmaması durumunda İsrail ordusunun yüz binlerce Gazzelinin sığındığı Refah kentine kara saldırısı başlatacağı yönünde uyarıda bulundu.

İsrail basınında dün çıkan haberlere göre, Mısır, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine kara harekatı düzenlemesi durumunda 1979 yılında imzalanan İsrail-Mısır barış anlaşmasını askıya alacağını Tel Aviv yönetimine bildirdi.

İSRAİL'DEN REFAH KENTİNE SALDIRI SİNYALLERİ

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, 1 Şubat'ta Gazze Şeridi'nin Han Yunus bölgesindeki İsrail birliklerini ziyaretinde yaptığı açıklamada, kara saldırılarını, Mısır sınırındaki Refah kentine taşıyacaklarını söylemişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da 4 Şubat'taki açıklamasında, Refah kentine kara saldırısı başlatacaklarının işaretini vermişti.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın 6 Şubat'ta siyasi kaynaklara dayandırdığı haberde, Refah kentinde operasyonlara başlamadan önce kentin tahliye edileceği belirtilmişti.

İsrail Başbakanlık Ofisinden 9 Şubat'ta yapılan açıklamada, Netanyahu’nun, ordu ve güvenlik teşkilatına, Gazze Şeridi'nin güneyine saldırı düzenlenmesi ve buraya sığınmış yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin yerinden edilmesi için gerekli planın hazırlanması talimatını verdiği kaydedilmişti.

REFAH KENTİ

Gazze Şeridi'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah kenti, İsrail saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen binlerce kişinin kente sığınmasıyla birlikte 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze'nin yaklaşık yarı nüfusuna ev sahipliği yapıyor.

İsrail güçleri, Refah kentini sık sık hava saldırılarıyla hedef alıyor. İsrail'in Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak yerlerinin kalmayacağından endişe ediliyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bini çocuk, 8 bin 190'ı kadın olmak üzere 28 bin 176 Filistinli öldürüldü, 67 bin 784 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 142 TÜMÜ
  • yavuz 2 ay önce Şikayet Et
    rezil sisi kıpti yahudi dönmesi başka bişey beklenemezdi ondan zaten.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Hamas'a baskı yapacağınıza İsrail'e baskı yapın hep zayıflık gösterip geri adım atan müslümanlar oluyor.
    Cevapla
  • ALLAH dostu 2 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM Şeriat isteriz. ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ. ALLAHIN RIZASINI, HOŞNUTLUĞUNU, SEVGİSİNİ VE DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA KAVUŞMAK İSTERİZ... ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN HUZURUNDA OLMAK İSTERİZ.
    Cevapla
  • Yusuf 2 ay önce Şikayet Et
    AYNEN BENİM GÜZEL KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN YAŞASIN ŞERİAT YAŞASIN ALLAH'IN kanunları
    Cevapla
  • vatan 2 ay önce Şikayet Et
    heryerde siyonistler avlanılmalı
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 2 ay önce Şikayet Et
    Yeterli artıkMısır suudi arabistan iran Türkiye Ey ümmet birleşmek için daha ne bekliyorsun kardeşlerini Yahudi siyonistler öldürüyor soykırım yapıyor yapıyor ağır bombardıman Filistin yürekler dayanmıyor.Yahudiler yok edilmeli.Orduları dağıtılmalı.
    Cevapla
  • .Mustafa acar 2 ay önce Şikayet Et
    DUA ETMWKDEN BASKA ELIMDEN BISEY GELMIYOR EYYY ISLAM YETKILILERI HAMASI OLUME TERK ETTINIZ YAZIKLAR OLSUN ALLAHA NASIL hesap vereceksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR