Biden'dan sosyal medyada ilginç paylaşım

5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde ilerleyen yaşı ve yaptığı gaflarla sık sık tartışılan ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medya hesabı X'teki paylaşımıyla gündem oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 12.02.2024 14:36 GÜNCELLEME 12.02.2024 15:29 DÜNYA
Biden'dan sosyal medyada ilginç paylaşım
Biden'dan sosyal medyada ilginç paylaşım

Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'a giren ve "bidenhq" isimli hesabından içerikler paylaşmaya başlayan ABD Başkanı Joe Biden, dün gece oynanan Super Bowl finaliyle ilgili de paylaşım yaptı.

Ülkede kendisi aleyhine başlatılan "Brandon" kampanyasının imgesini kullanan ve gözünden kırmızı ışın çıktığı görseli X hesabından yayınlayan Biden, "Tıpkı çizdiğimiz gibi." ifadesini kullandı.

BRANDON AKIMI NEDİR?

"Brandon" akımı 2022'ye dayanıyor. Televizyon kanalı NBC'nin, NASCAR Xfinity Series'i kazanan yarışçı Brandon Brown ile röportajı esnasında arkadaki kalabalık "S*kt*r git Joe Biden" diye tezahürat yaptı. Fakat NBC sunucusu bunu, "Hadi gidelim Brandon (Let's Go Brandon)" şeklinde, Brown lehine bir tezahürat zannetti.

Bu olayın ardından üst düzey Cumhuriyetçiler, artan benzin fiyatlarından, yükselen enflasyondan ve Biden'ın diğer başarısızlıklarından bahsederken "S*kt*r git Joe Biden" demek için "Let's Go Brandon" ifadesini kullanmaya başladı.

"Brandon" akımıyla yapılan bazı Biden görselleri

O zamandan sonra Amerikan siyasetinde "Brandon" tabiri sıkça kullanılmaya başlandı. Hatta Biden ve iletişim ekibi, kendi aleyhlerine olan bu akımı kullanarak farklı görseller hazırlayıp lehte bir projeye çevirmek istedi.

Biden'ı güçlü ve kararlı bir lider olarak tasvir eden "Dark Brandon" görüntüsü ise, siyasi bir stratejiye dönüşerek Biden'ın kampanyasının bağış toplamasına yardımcı olmuş ve destekçilerini harekete geçirmişti.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • esas 2 ay önce Şikayet Et
    Terminatörü hatırlattı. Hani insanlığı yok etmek için gönderilen programlanmış robot var ya işte o.
    Cevapla
  • Tarsuslu 2 ay önce Şikayet Et
    O gözlerin kör olsun insallah
    Cevapla
  • Abdullah 2 ay önce Şikayet Et
    Ben insan değil ROBOT'um diyor...
    Cevapla
  • fakirullah 2 ay önce Şikayet Et
    Tam bi şeytan figürü cuk otur muş
    Cevapla
  • Cenk 2 ay önce Şikayet Et
    Biden cehennemde yerin hazır. Kaçacak yerin yok.katio biden.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR