İsrail'den Mısır'a flaş suçlama! Resmen saldırı talimatı verildi

İsrail Maliye Bakanı aşırı sağcı Bezalel Smotrich, İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim 2023'te düzenlediği saldırılarla ilgili Mısır'ı suçlayarak, "Hamas'ın silahlanması, büyük oranda Mısır üzerinden oldu" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.02.2024 03:25 GÜNCELLEME 13.02.2024 09:06 DÜNYA
İsrail'den Mısır'a flaş suçlama! Resmen saldırı talimatı verildi
İsrail'den Mısır'a flaş suçlama! Resmen saldırı talimatı verildi

Son dakika Bezalel Smotrich haberleri: İsrail'in "Haaretz" gazetesinde yer alan habere göre, Smotrich, partisinin grup toplantısındaki konuşmada Mısır'a yönelik suçlamalarda bulundu. Smotrich, Filistinlilerin sığındığı Refah kentine saldırıların devam ettirilmesi talimatı verdi.

İsrail'den Mısır'a flaş suçlama! Resmen saldırı talimatı verildi

'HAMAS'IN SİLAHLANMASI BÜYÜK ORANDA MISIR ÜZERİNDEN OLDU'

Smotrich, Kahire hükümetinin tepkisine rağmen İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırılarına değinerek, şunları söyledi:

"Hamas'ın silahlanması, büyük oranda Mısır üzerinden oldu. Mısırlılara, 7 Ekim'de yaşananlardan büyük sorumluluk düşüyor."

İsrail'den Mısır'a flaş suçlama! Resmen saldırı talimatı verildi

MISIR'DAN İSRAİL'E TEPKİ: SORUMSUZ VE KIŞKIRTICI AÇIKLAMALAR

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, Smotrich'in iddialarına dair yazılı açıklamada bulundu.

Sözcü Ebu Zeyd açıklamasında "İsrail Maliye Bakanı Smotrich'in, yalnızca öldürme ve yıkım açlığını ortaya koyan ve Gazze Şeridi'ndeki krizi kontrol altına almaya yönelik her türlü girişimi sabote eden sorumsuz ve kışkırtıcı açıklamalar yapmaya devam etmesi talihsiz bir durumdur." ifadelerini kullandı.

İddiaları reddettiklerini vurgulayan Ebu Zeyd "Mısır'ın kendi topraklarını tamamen kontrol ettiğini ve hiçbir tarafın, bu topraklardan Mısır adına bir girişimde bulunamayacağını" savundu.

NETANYAHU'YA MISIR ÇAĞRISI

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, X hesabından yaptığı paylaşımda, Başbakan Binyamin Netanyahu’ya İsrail ve Hamas arasındaki esir takası görüşmeleri için Mısır’ın başkenti Kahire’ye temsilci göndermemesi çağrısında bulundu.

İsrail'den Mısır'a flaş suçlama! Resmen saldırı talimatı verildi

FİLİSTİNLİLERİN SIĞINDIĞI REFAH'A SALDIRIN TALİMATI

Smotrich, İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet( Şabak) Başkanı Ronan Bar’ın görüşmeler için Kahire’ye gönderilmesi yerine, saldırılardan kaçan Filistinlilerin sığındığı Refah kentine saldırıya devam edilmesi gerektiğini söyledi.

İsrail devlet televizyonu, Gazze ve esir takasını görüşmek üzere İsrail'in Kahire'ye heyet göndermesi için Tel Aviv'de istişarelerin sürdüğünü aktarmıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 83 TÜMÜ
  • Türk 2 ay önce Şikayet Et
    Lan bir avuç kafir bütün Müslümanlara kan kusturuyor Müslüman ülkeler gerçek den Müslüman mı acaba yaaa bu kafirlere bi ses çıkaran bi müdahale eden yok mu lan bi afrika ulkesi kadar olamadık Müslüman olarak
    Cevapla
  • Metin 2 ay önce Şikayet Et
    Hadis: "Yahûdîler sizinle savaşacaktır! Fakat netîcede (ilerleyen aylarda) siz onlara musallat kılınacaksınız! Öldürme o kadar şiddetli olacak ki. Bir kaya parçası: ‘Ey Müslüman! Şu arkamda duran kişi bir Yahûdî’dir. Onu öldür!’ diye haber verecektir.”
    Cevapla
  • ADANALI 3HİLAL 2 ay önce Şikayet Et
    LAN israil çakalları BEN DEVLET OLSAYDIM KASSAMA SİLAH VERİRDİM GELDE BANA KARŞI OL ,GÖRESİN GÜNÜNÜ.
    Cevapla
  • Osman 2 ay önce Şikayet Et
    Yahudi kimki müslümanları suçluyor, şu zillet halinden ne zaman çıkacağız
    Cevapla
  • Berfin 2 ay önce Şikayet Et
    Biz Kürtler ABD Yahudiler Ermeniler fen nefret ediyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR