İİT, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını kınadı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Refah kentine yönelik saldırılarını kınadı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.02.2024 03:52 GÜNCELLEME 14.02.2024 09:36 DÜNYA
İİT, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını kınadı
İİT, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını kınadı

İİT'den yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, Gazze'nin güneyinde yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah kentine düzenlediği saldırılara tepki gösterildi.

İsrail'in Refah'a yönelik saldırıları sonucu çoğu çocuk ve kadın olmak üzere yüzlerce Filistinli sivilin öldürüldüğü ve yaralandığı hatırlatılan açıklamada, söz konusu saldırıların uluslararası toplumun uyarılarının göz ardı edilerek yapıldığı belirtildi.

'FİLİSTİN HALKINI TEHCİR ETME KABUL EDİLEMEZ'

Refah kentine yönelik saldırıların, Gazze Şeridi'ndeki insanların acılarını derinleştiren ve soykırım suçunun devamı olarak nitelendirildiği açıklamada, bunun Filistin halkını tehcir etme yönünde kabul edilemez bir girişim olduğu kaydedildi.

İSRAİL'E KINAMA

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki uygulamalarının, "İsrail'in soykırımı önlemek için tüm tedbirleri alması" yönündeki Uluslararası Adalet Divanı kararına aykırı olduğu vurgulanan açıklamada, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere uyguladığı şiddet olayları da kınandı.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası topluma, İsrail'in saldırılarını durdurma ve Gazze Şeridi'ne insani yardımların ulaştırılması yönündeki sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunuldu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Zaza 2 ay önce Şikayet Et
    Lânet olsun kinamaniza tarih sizi unutmayacak korklar
    Cevapla
  • Ali70100 2 ay önce Şikayet Et
    Kınamanız sizin olsun Lazım değil
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    bende sizi hem kınıyorum hemde laletliyorum
    Cevapla
  • mert 2 ay önce Şikayet Et
    yaziklar olsun tümünüz gayri müslüm güney afrika kadar olamadınız!!!
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    kınamak Müslüman devlet bakanların yaptığı tek şeydir. Utanmak kardeşlik bitmiş kapatın bu teşkilatı haram olsun aldığınız paralar sizlere.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR